Kamarakoncert

2023.09.27. 15:01

Ifjú tehetségek csillogtatták tudásokat az oroszlányi kamarakoncerten

Kamarakoncertnek adott otthont az oroszlányi Evangélikus Templom két ifjú tehetség főszereplésével: Porkoláb Janka csellón, Orsovai Hedvig pedig zongorán játszott.

Wágner Zsanett

A zene és a barátság is összeköti Porkoláb Jankát és Orsovai Hedviget

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. Zs.

– A kamarazene olyan zeneművek és zenei műfajok gyűjtőneve, amelyekben egynél több, de 10-12-nél kevesebb zenész játszik. Általános értelemben véve társas muzsikálást jelent. Ez történik itt ma is – mondta Fátrai Márta, majd felkonferálta az est két ifjú főszereplőjét az evangélikus templom kamarakoncertjén. 

A zenei esten közreműködött Porkoláb Janka és Orsovai Hedvig, rajtuk kívül pedig Milán Zoltánné, a Bakfark zeneiskola szolfézs és csellótanára, nem mellesleg az Oroszlányi Evangélikus Kórus karnagya. Janka a Salzburgi Zeneművészeti Egyetem, a Mozarteum cselló tanszék másodéves hallgatója, Hedvig pedig a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zongora tanszékére jár, ugyancsak két éve. Megtudtuk azt is, hogy a zene egész életüket átjárja és ennek köszönhetően ismerkedett meg egymással a két tehetséges fiatal.

– Szerbiában születettem, Zombor városban. Hetedikesként kéthetente Budapestre utaztam, ahol meghallgatásokra és órákra jártam a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem professzorához, Kecskés Balázshoz. Egy évvel később felvételt nyertem a rendkívüli tehetségek tanszakára és az Evangélikus Középiskolai Kollégiumban laktam, ahol szobatársak lettünk Jankával. Így a legjobb barátnők és kamaratársak is vagyunk egyben – zárta szavait Hedvig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában