Teszteld a tudásod!

2023.09.07. 20:37

Hogy kerül egy tesztbe a mustgáz és a kollégiumok biztonsága? Mutatjuk!

Újabb témában tesztelheted tudásodat a tűzbiztonsággal és a balesetmegelőzéssel kapcsolatosan.

Goletz-DeáK Viktória

A szeptember az iskolakezdés, a korai szőlőfajták szüretének időszaka. Nem véletlen, hogy a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság honlapján elérhető második katasztrófavédelmi tesztben a mustgázról, a szüreti időszak veszélyeiről, illetve a kollégiumokról, azok tűzvédelméről kérdezték az olvasókat.

Mint írták: a kérdésekre adandó válaszokból kiderül, hogy a mustgáz, vagyis a must erjedésekor felszabaduló szén-dioxid halálos veszélyt jelenthet, hiszen nehezebb a levegőnél, a pincékben alulról felfelé terjeszkedve gyűlhet össze, kiszorítva az oxigént a helyiségből. A balesetek megelőzése érdekében gondoskodni kell a pincék megfelelő szellőzéséről, és érdemes gázérzékelő riasztóberendezést is felszerelni.

A teszt kollégiumokkal foglalkozó részében a leggyakoribb veszélyforrásokat, azaz a főzést, a különböző elektronikai eszközök töltését, az azokra vonatkozó jótanácsokat ismerheti meg az olvasó, de szó esik a kimenekítést, menekülést segítő piktogramokról is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában