Tűzoltóverseny

2023.09.24. 06:50

Határon túl is bizonyítottak a vértessomlói tűzoltóraj tagjai

Tizenötödik alkalommal rendezték meg szeptember második hétvégéjén a Horvát Köztársaság Tűzoltó Ifjúsági Országos Versenyét, melynek a Pag-szigeti Novalja volt a helyszíne.

A vértessomlói csapat ezúttal egy szlovéniai versenyen bizonyította tudását

A versenyre a Magyar Tűzoltó Szövetség is meghívást kapott, a magyarországi Országos Tűzoltó Versenyen 2023-ban legjobb ponteredményt elért csapat utazhatott el, amely a Vértessomlói Önkéntes Tűzoltó Egyesület ifjúsági leány raja volt - adta hírül a vertessomlo.hu.

A megmérettetésen 19 horvát megye 108 raja, valamint Szlovéniából és Magyarországról érkezett csapatok, mintegy másfélezer versenyző vett részt. A lebonyolítást 110 versenybíró és csaknem ugyanennyi technikai személyzet munkája segítette. A versenyre Davor Božinović miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter is ellátogatott. A magas rangú vezető megtekintette a csapatokat, amelyek akadály- és váltógyakorlatokban, valamint vidám tűzoltójátékokban versenyeztek.

A versenyen a magyar ifjúsági leány csapat, a Vértessomlói Önkéntes Tűzoltó Egyesület ifjúsági leány raja második helyezést szerzett vendég kategóriában.
A záróünnepségen Schäffer László, a Magyar Tűzoltó Szövetség Tűzoltóverseny Bizottságának vezetője megköszönte a meghívást és a győztes csapatoknak sok sikert kívánt a további versenyekhez. Schäffer László, aki egyben a Vértessomlói Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke, a csapat nevében fejezte ki köszönetét a szülők, szurkolók és minden támogató számára, akik hozzájárultak, hogy a külföldi versenyen ismét képviselhessék Magyarországot és településüket, Vértessomlót – írta a vertessomlo.hu.

 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában