Tatai Nagy Sportágválasztó

2023.09.08. 14:00

Fotók Tatáról: 1400 gyerek 19 sportágban tehette magát próbára

Mintegy 1400 kisgyerek vett részt az idei Tatai Nagy Sportágválasztón, ahol városban elérhető sportágakat próbálhatták ki.

Goletz-DeáK Viktória

A Tatai Nagy Sportágválasztón mindenki megtalálhatta, miben a legjobb

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Általános iskolások és óvodások is érkeztek a Tatai Nagy Sportágválasztóra, amit idén is a Kőkúti iskola udvarán rendezett egy az önkormányzat. A sportrendezvény megnyitóján köszöntőt mondott többek között Molnár Gábor, a Kőkúti Sasok DSE elnöke és Michl József polgármester is. Mindketten kiemelték az atlétikai vb-n aranyérmet szerző Kőkúti váltót.

Tompa Andor sportreferens elmondta, hogy nyolc iskola váltó csapatát hívták meg a vb-re. A tízpróba után pedig 15 ezer néző láthatta, ahogy a tízszer 200 méteres távon a Kőkúti csapata végig vezette a mezőnyt és végül megnyerte a versenyt. Majd a váltó tagjait név szerint kihívtak diáktársaik elé, akik megtapsolták győzelmüket. 

A megnyitó után a gyerekek boldogan széledtek szét az iskola udvarán, a tornateremben, illetve a Güntner Arénába, hogy kipróbálják magukat valamelyik sportban. Lehetőségből pedig nem volt hiány: idén összesen 17 sportegyesület vett részt az eseményen és 19 különböző sportágat próbálhattak ki a fiatalok. A Tompa Andor elmondta, hogy a rendezvény célja, hogy a gyerekek megnézzék, vagy ki is próbálhassák a különféle sportágakat, ami segíthet számukra tetsző kiválasztásában.

– A korábbi években a nyár végére szerveztük az eseményt, azonban a nyári szünet alatt az egyesületek sem voltak aktívak, a gyerekek elutaztak. Így az új tanévre elkopott az élmény. Ezért úgy döntöttünk, hogy szeptemberben rendezzük meg, így akár azonnal csatlakozni tudnak a gyerekek az egyesületekhez. Természetesen miután otthon megbeszélték a szüleikkel – mondta a szervező, aki hozzátette: Tatán több, mint négyezer igazolt sportoló van a különböző egyesületeknél, akiknek a többsége általános iskolás gyerek. De vannak olyan sportok, ahol már az óvodásokat is szívesen látják. Ilyen például a tánc, a karate, vagy a judo. De idén először integrált sportrendezvényként kerekesszékes, illetve vak akadálypályán is kipróbálhatták magukat a gyerekek. 

Többek között teqball, íjászat, kosárlabda, tenisz, padlóhoki, akrobatika, zsonglőrködés, moderntánc, tollaslabda, darts, karate és judo is volt. A vízi sportokat, mint a kajak vagy az evezés ezúttal szárazföldön próbálhatták ki a gyerekek, az ergométer mutatta, hogy ki lapátolt a legmesszebbre. A programokat különböző bemutatók színesítették, illetve a rendőrség három gokartot is vitt a rendezvényre, amivel egy szlalompályán lehetett végig tekerni. Természetesen a lányokat főleg a táncok érdekelték, de a bátrabbak a judot is kipróbálták. A fiúkat pedig a labdajátékok, illetve a különböző harcművészetek vonzották. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában