#csakatokod

2023.09.13. 09:43

Felvonultak, majd együtt ünnepeltek a tokodiak - a kisfilmjét is megkapta a település

Több százan látogattak ki hétvégén a szüreti felvonulással egybekötött falunapi rendezvényre, melyen a helyi fellépők mellett országszerte ismert előadók, például Herczogh Ricsi harmonikás és a Roma Soul nevű együttes is színpadra léptek.

Walczer Patrik

Színvonalas és látványos produkciók követték egymást a színpadon

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzat

A tokodi menet délután a Kantintól, azaz a Lukácsi Máté Művelődési háztól indult el, az önkéntes tűzoltók biztosításával öt hintón, tizenöt lovaskocsin és traktor vontatta pótkocsin, valamint a városnéző kisvonaton ülve járták végig a lakosok és a testvértelepülési delegációk a települést. Elől haladt a bíró és a bíróné, de a felvonulókkal tartott Erős Gábor országgyűlési képviselő is.

Az egyes állomásokon és később a Kantinnál a Tokodi Csillagfény Mazsorett Csoport, az Ízisz Gyöngyszemei Hastánccsoport és a PÁ-DI-DI Tánccsoport adott elő színvonalas, látványos produkciókat. A szereplőknek a Tokodi Gazdakör, illetve a polgármesteri hivatal dolgozói borokkal, süteményekkel és üdítőkkel kedveskedtek. Később a Kantinnál számos gyermekprogrammal, játékkal, sőt még 9D szimulátorral is várták az érdeklődőket.

Tokodi falunap
Herczogh Ricsi fellépésére sokan voltak kíváncsiak
Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzat

Este Dr. Veres Zoltán vármegyei jegyző ismertette, hogy a Vármegyejáró filmsorozat Komárom-Esztergom Vármegye Önkormányzatának „A mi megyénk, a mi világunk” című megyei identitás pályázata keretében jött létre, majd átadta Bánhidi László polgármesternek a tokodi imázsfilmet tartalmazó pendrive-ot, amit a helyszínen le is vetítettek.

A Vármegyejáró filmsorozat a Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzat megyei identitás programja keretében jött létre. Tokod filmje megtekinthető itt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában