Avatás

2023.09.17. 16:32

Lélekemelő megemlékezés: Dr. Körmendi Géza tiszteletére avattak emléktáblát Tatán

A Tatai Helytörténeti Egyesület szervezésében avattak emléktáblát dr. Körmendi Gézának szeptember 16-án.

Kemma.hu

Dr. Körmendi Géza alakja, munkássága előtt tisztelegve a tanár, etnográfus, helytörténész egykori otthonának falán avatták fel emléktábláját. Tata hivatalos Facebook-oldalán számoltak be arról, hogy dr. Körmendi Géza, Apáczai Csere János és Eötvös József-díjas tanár, Csűry Bálint-díjas nyelvész, néprajzkutató, várostörténész, a Piarista Gimnázium volt diákja és a tatai Eötvös József Gimnázium egykori igazgatója volt.

Tiszteletére korábban, 2016-ban állított emléktáblát egykori iskolájában a Tatai Gimnázium Öregdiákjainak Egyesülete, Tata Város Önkormányzata, és az Eötvös József Gimnázium és Kollégium. De a tavaly újjászületett Kőfaragó-ház emeleti részén is emléket állítottak a tatai fazekasság kutatójának alakja és munkássága előtt. Az emléktábla avatásán Michl József polgármester bejelentette, javaslatot tesz  Tata Város Önkormányzat Képviselő-testületének arra, hogy a hamarosan átadásra kerülő új városi könyvtár helytörténeti terme is dr. Körmendi Géza nevét viselje majd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában