Munkálatok

2023.09.02. 11:16

Bővítik Dömösön a 11-es főút alatti ivóvízvezeték kapacitását

A Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. (DMRV) a közelmúltban megkezdte Dömösön, a 11-es főút alatt lévő ivóvízvezeték kapacitásbővítési kivitelezési munkálatait – közölte a lakosokkal és a településre látogatókkal Herman Jenőné, a település polgármestere.

Kemma.hu

A 11-es főút dömösi szakaszán lassabb haladásra, forgalomkorlátozásra is lehet számítani

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

Tájékoztatása szerint a munkálatokból eredően a főúton lassabb haladásra kell számítani és egyes szakaszokon jelzőlámpák irányíthatják a forgalmat. A fejlesztés kapcsán megértést és türelmet kért a közlekedőktől és a főút mentén élőktől.

A DMRV Zrt.-től megtudtuk, hogy a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében mintegy 17 milliárd forintot nyertek el a „DMRV Zrt. Kapacitásbővítő fejlesztések” elnevezésű pályázatuk megvalósítására. A támogatói döntés az 1175/2022 (III.22.) kormányhatározatban jelent meg még 2022. március 23-án.

A projektnek köszönhetően 2024-re a Duna jobb-, és bal partján összesen 20 település vízellátó hálózata részlegesen megújul. Vármegyénkből Pilismarót és Dömös szerepel a listán. Előbbi községben az Esztergomi úti hálózat modernizációját teszi lehetővé a KEHOP-os pályázat, míg a vállalat szerint utóbbi helységben több helyen is érintik fejlesztések a fejlesztések az önkormányzat területét, illetve a 11-es utat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában