Bicajnap

2023.09.26. 15:47

Akadálypályán köröztek a kicsik Dorogon

Idén is csatlakozott Dorog az Európai Mobilitási Héthez, melynek keretében Autómentes Bicajnapot rendezett a Dorogi Sport csapata a József Attila Művelődési Ház parkolójában.

Walczer Patrik

Óvodások köröztek az Otthon téren

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

Knyaskó Mátétól, az egyesített városi sportintézmény vezetőjétől megtudtuk, hogy a reggeli órákban az általános iskolások jöttek el az Otthon térre. Onnan a pedagógusokkal, szülőkkel és a Dorogi Kerékpáros Egyesület tagjaival együtt átbicikliztek a kerékpáros ügyességi pályára. Ott a diákok látványos bemutatót is láthattak, majd megkapták reggelijüket és végül felvezetéssel érkezhettek meg iskoláikba. 

Délelőtt aztán a Hétszínvirág, a Petőfi és a Zrínyi Óvoda mintegy százötven nagycsoportos óvodása vette birtokba a parkolót, ahol három állomást alakítottak ki számukra. Fel kellett ismerniük a kerékpárok tartozékait, de volt egy akadálypálya, illetve egy KRESZ-pálya is, utóbbin a Dorogi Rendőrkapitányság munkatársai tanították meg őket a biztonságos közlekedésre. Minden gyermek láthatósági mellényt és csokoládét kapott ajándékba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában