Búcsú

2023.09.11. 17:00

„A Szent Kereszt gyógyszer” - Pálos szentmisét tartottak Kesztölcön

Vasárnap a Kesztölchöz tartozó Klastrompusztán, a Szent Kereszt tiszteletére emelt egykori templom és kolostor romjainál tartott hagyományos búcsúi szentmisét a Magyar Pálos Rend.

Kemma.hu

Búcsúi szentmisét tartottak a településen

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

A bevonulást követően Puskás R. Antal, a rend tartományfőnöke köszöntötte Dr. Magyar Pál atyát, Kesztölc plébánosát, illetve a Szombathelyi egyházmegyében szolgáló Kiss György atyát, akikkel közösen celebrálta az Istentiszteletet. Üdvözölte továbbá a híveket, a zarándokokat, a Pilisi Parkerdő Zrt., az Európai Borlovagrend Hungária Konzulátusának képviselőit.

Puskás R. Antal az evangéliumot követő beszédében hangsúlyozta: a Szent Kereszt – melyet annak idején felmagasztaltak – gyógyszer, amelyre ma leginkább szüksége van az embernek. A választott nép pusztai vándorlásáról és a rézkígyóról szóló szentírási rész kapcsán úgy fogalmazott: Isten minden esetben egy olyan, látszólag logikátlan feladatot ad nekünk, embereknek, mellyel azt szeretné elérni, hogy benne legyünk saját gyógyulásunk történetében. A tartományfőnök a szentmise végén köszönetet mondott a helyi közösségnek és az önkormányzatnak, hogy ápolják a pálos örökséget és gondozzák a romokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában