Jelentkezés

2023.09.08. 10:17

A Richter pályázatán most a te mesédből is könyv születhet!

Harmadszor indította útjára a Richter Gedeon Nyrt. a Természettudományos Oktatásért Szabó Szabolcs Emlékére Közhasznú Alapítvány szakmai partnerségével a „Richter TETT: Te és a természettudományok – mesés történetek” elnevezésű mese- és történetíró pályázatot.

Kemma.hu

Általános- és középiskolás diákok jelentkezését várják

Forrás: Richter Gedeon Nyrt.

A Döbrentey Ildikó – Levente Péter művészházaspár fővédnöksége alatt futó Richter TETT-mesepályázat friss és innovatív kezdeményezés, ami a pályázókat kreativitásra, önreflexióra és önfejlesztésére invitálja.

„A program nemcsak tehetséggondozó, hanem tehetségteremtő módon is illeszkedik a természettudományok hatékony és élményszerű tanítását célzó modern oktatásmódszertani programok sorába” – szögezi le Prof. Dr. Szántay Csaba, a Richter tudományos főtanácsadója, egészségügy- és oktatástámogatási vezetője, a pályázat egyik ötletgazdája. Szerinte a pályázók az élmények szerzése és a közösség részévé válása mellett olyan alkotói személyiségfejlődésen mehetnek keresztül, amelyek sorsfordítók lehetnek a számukra.

A felhívás szerint a környezetismeretet, természetismeretet, földrajzot, biológiát, fizikát, kémiát kedvelőknek, a világ működése iránt érdeklődőknek nincs más dolguk, mint a tudásukkal megfűszerezve egy mesét vagy más történetet kell írniuk. Szükség esetén segítséget lehet kérni tanároktól, vagy más személyektől, akik mentorként segítik a pályázókat. A legjobb írásokból TETT-könyvet készítenek, amelynek most bárki a szerzője lehet. A szervezők három kategóriát hirdettek meg, korcsoportonként az első helyezett 300 ezer, a második 250 ezer, a harmadik 200 ezer forint értékű díjban részesül. Az általános és középiskolás diákok november 14-ig adhatják le pályaműveiket a www.tettmesepalyazat.hu weboldalon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában