Civil Értékeink

2023.09.26. 14:28

A kapcsolatépítés volt a célja a tatai civil találkozónak +fotók

Cégeknek és civil szervezeteknek adtak ismerkedési és kapcsolatépítési lehetőséget Tatán, a Piarista Rendházban.

Goletz-DeáK Viktória

Idén első ízben szeptember 25-én a Tatai Rendházban rendezte meg a "Civil Értékeink Vármegyénkben" elnevezésű programját a Komárom-Esztergom Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ. A rendezvényen a Komárom-Esztergom vármegyében működő, értékteremtő tevékenységet folytató civil szervezeteknek kívánunk megjelenési, bemutatkozási és kapcsolatépítési lehetőséget teremteni.

Mecseki Melinda a Civil központ szakmai vezetője elmondta, hogy a rendezvény célja, hogy cégvezetők, HR munkatársak, civil szervezetek képviselői megismerkedjenek egymással és megtalálják azt a kapcsolódási pontot, ahol egymás munkáját tudják segíteni. partnerkereső, kapcsolatépítő rendezvényt szervez.

– Az esemény részeként szerettünk volna helyi cégvezetőket, HR munkatársaknak lehetőséget adni jó példák, jó gyakorlatok bemutatására, ismertetésre. Ezzel párhuzamosan „kiállítóként” lehetőséget helyi civil szervezeteknek, hogy termékeikkel, portékáikkal bemutatkozzanak a rendezvényen résztvevő cégvezetőknek, HR munkatársaknak – magyarázta a szervező. Mint mondta: a program két részből állt, egyrészt kiállítóként várták civil szervezetek jelentkezését a "Civil Piac"-ra. Másrészt vártak minden civil szervezeti vezetőt, képviselőt, érdeklődőt egy kerekasztal beszélgetésre. 

Az eseményen többek között bemutatkozott a Dán székhelyű Hartmann Hungary Kft., akik a komáromi Kemence Egyesülettel építettek ki példaértékű kapcsolatot. Mint mondták: a Covid alatt az egyesület biztosította a cég dolgozói számára, hogy gyermekeiket biztonságosan táboroztassák a vakáció alatt. Ezzel megszűntek a családosok késései, megnőtt a termelés, illetve kevesebb lett a selejt is. 

Fontos, hogy az egyesület tevékenysége számszerűen kimutatható volt a cég teljesítményében. Körösladányi Zsombor, a tatabányai terepjárós önkéntes tűzoltók vezetője elmondta, hogy szívesen hívják az egyesületüket a cégek családi napokra, ahol a gyerekeknek és a felnőtteknek is akár egész napos izgalmas programot tudnak nyújtani. 

Mecseki Melinda elmondta, hogy szeretnék, ha ezeket a pozitív példákat hallva a civil szervezetek elkezdenének gondolkodni azon, hogy milyen módon tudnak együtt dolgozni a cégekkel. Ezzel a szervezeteknek egy újabb bevételforrásuk is lehetne. a Komárom-Esztergom Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ most keresi azokat a lehetőségeket, hogy ebben a kapcsolatépítési folyamatban hogyan tudná minél jobban segíteni a szervezeteket. Ez a találkozó egy jó igényfelmérés, a visszajelzések alapján pedig konkrétabb eszközökkel és módszerekkel is tudják támogatni majd a társaságokat. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában