Duna Múzeum

2023.09.04. 17:00

A Duna mentén senkinek se okozhat gondot ez a kvíz

A természet- és klímavédelemmel foglalkozó WWF (World Wildlife Fund – Természetvédelmi Világalap) magyarországi szervezete új projektjére hívta fel a figyelmet a közelmúltban az esztergomi Duna Múzeum. Az intézmény közösségi oldalán kitett posztban ugyanis arra buzdítják a fiatalokat, hogy vegyenek részt a WWF kvízjátékán, mellyel nemcsak elméjüket pallérozhatják, de ráadásként értékes nyereményeket is kaphatnak.

Pöltl Zoltán

Szeptember 11-én tartják sorsolását annak a játéknak, melyet a természet- és klímavédelemmel foglalkozó WWF világszervezet kínál, ezúttal 18 évnél idősebbeknek.  Az esztergomi Duna Múzeum által is közzétett felhívás egy kvízjátékról szól, melyről a kiíró így fokozta a vállalkozó kedvűek érdeklődését: „Te mennyire vagy képben napjaink vízgazdálkodásával kapcsolatban? Vízmeg­tartás, vizesélőhelyek, villámárvíz: csupa olyan fogalom, amiről lehet, hogy már hallottál, de még nem ismered őket pontosan. Ha szeretnéd próbára tenni a tudásod a témával kapcsolatban, akkor lépj tovább a kvízre, és vegyél részt te is!” 

A kvíz kitöltése pár percet vesz igénybe, ugyanakkor a nyeremények igen kecsegtetőek. A sorsoláson a válaszolók között tíz WWF-es ajándékcsomagot (benne Life Logos4Waters vászontáskát, fonott kosarat, füzetet, levendulaolajat és WWF-es pólót) kapnak a szerencsések. A főnyeremény – ahogy mondani szokás – nem piskóta: egy digitális sportkamera és egy esővízgyűjtő tartály. 

De mi az a WWF?
A svájci székhelyű World Wildlife Fund, teljes nevén World Wide Fund for Nature (Természetvédelmi Világalap) társadalmi szervezet 1961-ben alakult meg. Jelenleg 5 milliós tagsággal csaknem száz országban tart fenn alszervezetet, miként Magyarországon is. Az alapítók sorában biológus, zoológus, ornitológus és üzletember is megtalálható volt. A több mint hatvan évvel ezelőtti induláskor megfogalmazott célok között volt a biológiai sokféleség megőrzése, a környezetszennyezés csökkentése, a fenntartható fejlődés elősegítése. „A szervezet számára ezért kiemelten fontos az olyan ökorégiók megőrzése, melyek a biológiai sokféleség megőrzése szempontjából különösen jelentősek, ezek közé tartoznak az erdők, az édesvizek, valamint az óceánok” – olvasható egy netlexikon oldalon. A társaság maga így összegezte céljait egy alkalommal: „Célkitűzéseink sosem voltak világosabbak: az éghajlatváltozás mérséklése, a mérgező hatású szennyező anyagok csökkentése, édesvizeink és az óceánok védelme, az erdőirtások megállítása és a vadon élő állatfajok védelme.”


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában