Adományokat várnak a Gördülőben

2023.09.16. 06:54

10 napnyi egészség jutott eddig Lillának: a tatabányai kislány mellé most egy egész piac állt

A Gördülő Kosár Termelői és Közösségi Piac közösségi oldalán jelentette be, hogy ismét egy jó ügy mellé állt. Bemutattak egy speciális betegséggel élő tatabányai kislányt. Hazánkban mindössze néhány STXBP1 gén mutációt diagnosztizáltak. Az egyik eset pont Lilláé.

Kemma.hu

Ez egy olyan betegség, ami izomgyengeséggel, kordináció-hiánnyal, látás gyengeséggel és még rengeteg tünettel jár. Lilla folyamatos fejlesztésre jár, valamint a terápiát otthon is végzi édesanyja segítségével. Az édesapa dolgozik éjt-nappallá téve, hogy mindent meg tudjon teremteni családja számára. 

A Gördülő Kosár Termelői és Közösségi Piac munkatársai ezért elhatározták, hogy segítik Fercsák Mónikát, az édesanyát, aki megtalálható a piacon. Magánemberek által felajánlott apróságokat lehet tőle becsületkassza alapján megvenni. Ehhez adománygyűjtő dobozt fog kihelyezni.

Mi is bemutattuk már Lilla történetét. Születésekor még úgy tűnt, egészséges baba, de nyolc nap után elkezdett furcsán mozogni, két nappal később pedig epilepsziával diagnosztizálták. A fejlődésben megkésett kicsi lány születése óta rengeteg kezelést kapott. 2022 januárjában édesanyja a Kemma.hu-nak elárulta: a folyamatos fejlesztések anyagilag rendkívül nagy kiadást jelentenek, évente akár több millió forintot.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában