Adakozás

2023.08.22. 15:25

Példát mutattak a környei véradók - első véradót is köszöntöttek

A nyaralások miatt az év legmelegebb időszakában általában lényegesen kevesebben adnak vért, ám erre a tényre az elmúlt év után idén is rácáfoltak a környeiek – adta hírül a kornye.hu.

Sugár Gabi

Sokan érkeztek a legutóbbi véradásra

Forrás: fotó: kornye.hu

A korábbi, áprilisi akcióra negyvennégyen érkeztek, ez év július 31-én pedig negyvenheten nyújtották karjukat a Közösségi és Tájházban. A Vöröskereszt környei alapszervezetének önkéntesei maguk sem gondolták volna, hogy csupán öttel marad el az áprilisitól a részvétel, a nem is remélt aktivitás mellett további örömet jelentett, hogy első alkalmas véradót is köszönthettek az akció során Benkő Balázs személyében.

A donorokat a már hagyományos kedves fogadtatás mellett a szokásos vendéglátás várta, a számos különféle csokoládé mellett sós és édes péksütemény, ásványvíz és sör közül választhattak. Az urak nagy többsége ennek ellenére mégis inkább a csoki mellett döntött, mondván: viszik haza a családnak, gyerkőcnek.

Környén az év utolsó véradása ősszel, október 31-én lesz, akkor már a hagyományos helyszínen, a művelődési házban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában