Borünnep

2023.08.13. 09:00

Merlot lett a bajiak nedűje a Szent Donát-napi Bornapon

Negyedik alkalommal szervezték meg a Szent Donát-napi Bornapot Bajon a helyi önkormányzat és az Esterházy Szőlő és Bortermelő Közösségi Egyesület szervezésében. Az Esterházy kispince és környékén nyolc pincészet kínálták portékáit, s a fonom nedűk mellett jól fogyott a pogácsa, sajt, és egyéb finomságok is.

Kemma.hu

Nyolc pincészet nedűit kóstolhatták a kilátogatók

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Kiemelkedő élmény nyújtott az idén is az erre az alkalomra kinyitott Esterházy nagypincében szervezett műsor. A Tatai Dandár Zenekar koncertjét a hatalmas, hűs helyen Schunder Tibor, Baj polgármestere vezette fel, majd átadta a szót a zenekar karnagyának, Balázs Attilának. Az együttes lendületes indulója után többféle dallamot játszott el, amelyek a pince mélyén a legtávolabb állók számára is úgy hatottak, mintha a zenekar közepén foglalna helyet az ember. A kiváló akusztikájú térben a koncert szünetében adták át a vármegyei önkormányzat megbízásából Bajról készíttetett imázsfilmet, amelyet meg is tekinthetett a közönség. 

A rendezvényen kihirdették a Baj Község Bora díjakat is. Az első a Stróbl Borháztól Ruska Zétény, 2021-es merlottal. A legjobb rozé a Hauzer Bormanufaktúra kékfrankosa lett, és a fehér borok között kiemelkedett a zsűri értékelése alapján Neuberger Tamás cuvée bora. 

A díjátadást követően természetesen a vendégeknek volt lehetőségük megkóstolni a díjazott, finom nedűket is megannyi más mellett. Zenés program következett, majd éjszakába nyúlóan muzsikált a Spitzbuben Zenekar a Baji Pincesoron.

Óriási élmény nyújtott a nagypincében a dandár zenekar koncertje
Óriási élmény nyújtott a nagypincében a dandár zenekar koncertje
Fotó: Hagymási / Forrás: 24 Óra

A Vármegyejáró filmsorozat a Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzat megyei identitás programja keretében jött létre. Baj filmje itt is megtekinthető:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában