Évforduló

2023.08.05. 20:23

Látványos animáció készült a 77 éves magyar forinthoz, Esztergom is megjelenik benne

A filmből kiderül többek között, hogy milyen összeesküvésnek ad otthont Esztergom városa, mikor folyik vér a Herkules kútból, illetve kit sirat a száz forintos!

Kemma.hu

Kizárólag magyar bankjegyek felhasználásával készült az a rövidfilm, amelyet a forint augusztus 1-ére eső, 77. születésnapjára készített a Mimicry Animációs Stúdió csapata - adta hírül a dorogimedence.hu. Az egyedi animációs rövidfilmben 10 jeleneten át elevenednek meg azok a jól ismert, részletgazdag és látványos képek, amelyeket bár nap mint nap látunk, talán már észre sem veszünk.

A filmből kiderül többek között, hogy milyen összeesküvésnek ad otthont Esztergom városa, mikor folyik vér a Herkules kútból, illetve kit sirat a száz forintos! A bankjegyeken található miniatűr művészeti alkotások lebilincselő történetet mesélnek múltról, jelenről, rólunk… És mindez ott lapul a zsebünkben minden nap. Hasonló animáció még sosem készült korábban, az egész világon egyedülálló.

A filmet a korábban fénymásolóval filmet készítő (A Másoló / The Copyist) és ezzel több nemzetközi díjat is besöprő Kőszegi Tamás rendezte, zenéjét szerezte és a filmet zörejezte Csontos Péter. Dramaturgja Török Zita, az animációt Péntek Ágnes Teodóra, Földeák Laura, Kállai Kamilla és Gaál Lilly Odett készítette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában