Nemzetközi siker

2023.08.29. 19:55

Komáromi siker: tarolt a tökmagolaj a londoni Gasztro Oscaron

Londonban minden évben megrendezik az élelmiszerek Oscarjának is nevezett Great Taste versenyt. Idén több mint 14 ezer terméket neveztek, köztük a komáromi Bagoila hidegen sajtolt tökmagolaját, ami a legmagasabb – háromcsillagos – minősítést érdemelte ki. Sőt, a termék esélyes a Golden Forksra is.

Kemma.hu

Bagó Roland elmondta, hogy a kis családi vállalkozásuk nagy álma vált valóra ezzel

Forrás: kisalfold.hu

Fotó: Pézman Zoltán

Londonban minden évben megrendezik a Great Taste nevű versenyt, amit az élelmiszerek Oscarjának is neveznek. Idén 14 ezer 195 terméket neveztek be a világ 109 országából – számolt be róla a kisalföld.hu. A cikkben azt írják, hogy a zsűri úgynevezett vakteszten keresztül értékeli a termékeket, vagyis nem tudják, hogy ki készítette azt, csupán arról van információjuk, hogy az adott termék miből készült, mit tartalmaz és milyen allergének vannak benne. A Bagoila hidegen sajtolt tökmagolaját a nagyjából 500 tagból álló zsűri három csillaggal tüntette ki.

– Nem ez volt az első nemzetközi megmérettetésünk, korábban a tökmag- és a kukoricacsíra-olajunk, valamint a kesudiómag-krémünk is kapott már egy, illetve két csillagot. Ez a mostani három csillag azonban egy óriási elismerés, az ugyanis valóban csak a legeslegjobbaknak jár. Hihetetlen számunkra, hiszen egy kis vállalkozás nagy álma vált valóra. Ez is bizonyítja, hogy családi körben született ötletekből sok-sok kitartó munkával és olykor nehézséggel megküzdve lehet világszintű elismerést kiérdemelni. Remélem, hogy édesapám odafentről büszkén figyeli az utat, amit járunk. Nem tartanánk itt, ha ő nem lett volna – nyilatkozta Bagó Roland ügyvezető a portálnak.

– Családi körben született meg a hidegen sajtolt tökmagolaj, ha jól emlékszem, 2014 táján. Növényekkel dolgozunk, tehát soha nem kapunk két ugyanolyan terméket, hiszen egyik évben több vizet, a másikban több napsütést, vagy éppen kevesebbet kap az adott növény. Az is számít, hogy milyen tökmagot használunk, mi csak a gleisdorfival dolgozunk. Illetve ahogy már mondtam, saját préstechnológiánk van, magát a présgépet is mi fejlesztettük ki – tudtuk meg Bagó Rolandtól.

A legjobbak közötti menetelésnek pedig nincs vége, aznap, amikor meglátogattuk a Bagoila kisigmándi üzemét, jött a hír, hogy a hidegen sajtolt tökmagolaj a benevezett 14.195 termék közül az első harminchatban végzett, vagyis esélyes a Golden Forksra. Hogy a termék megkapja-e a rangos elismerést, szeptember 11-én, a londoni díjátadón kiderül. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában