Tatabánya kenyere

2023.08.20. 20:06

Két kategóriában is díjazott kenyeret sütött a Tatabánya kenyere cím birtokosa

Lehreichné Salánki Anita egy éven át viselheti a címet. A megyei jogú város által meghirdetett versengésre tízen jelentkeztek, s készítettek kóstolót az új kenyér ünnepére.

Kemma.hu

A díjazottak és jobbra Szücsné Posztovics Ilona. Tatabánya kenyere cím birtokosa jobbról a második, Lehreichné Salánki Anita

Forrás: 24 Óra

Fotó: SG

Mint ahogyan arról már korábban beszámoltunk, augusztus 20-án délelőtt a Bárdos Lajos Vegyeskórus és a Tatabányai Árpád Gimnázium diákjai közösen léptek fel a tatabányai ünnepi rendezvényen. Előadásukban az idén 40 éves István, a király ismert dalai hangzottak el.

A délután folyamán kihirdették a Tatabánya kenyere verseny győztesét. A Szent István-napi hagyományos kenyér kategória győztese Pintér Zsuzsanna lett, s az innovatív kenyerek közül az első helyen is Lehreichné Salánki Anita végzett. A zsűriben helyet foglalt Takács János, a móri Leitermann, Tenke Gergő, a Pusztán és Tóth Krisztina, a Pöttöm Pékség vezetője.

A tikkasztó melegben ezt követően megkóstolhatta a kitartó közönség Magyarország tortáját, Lakatos Pál, a szigetszentmiklósi Levendula és Kert Cukrászda képviselőjének idei nyertes alkotását, amelyet ezúttal a Stop Cukrászda készített el: a spicces füge respektust.

Szücsné Posztovics Ilona polgármester és Gurmai Zita országgyűlési képviselő szelte fel a tortát, amelyet sokan megkóstoltak. 
A Megyeháza téren lebonyolított programban volt gyerekműsor, majd koncertek következtek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában