Munkaterület átadva

2023.08.04. 13:59

Indul a Turul utca felújítása és az új lámpás kereszteződés kialakítása Tatabányán +fotók

Augusztus 3-án, csütörtökön átadták a munkaterületet, a következő héten már a munkagépek is felvonulnak a Szent Borbála kórházhoz, a tatabányai Turul utcába. A kivitelezés véghatárideje november 30, de a vállalkozó igyekezni fog, hogy hamarabb befejeződjenek a munkálatok.

A kivitelező átvette az építési területet, hamarosan megkezdődik a Turul utca kórház előtti szakaszának felújítása

Forrás: Bencsik János - A Tatai medencéért/Facebook

Hamarosan megkezdődik a Turul utca Szent Borbála kórház előtti szakaszának felújítása Tatabányán út- és járdaépítéssel, zöldfelület rendezéssel, valamint jelzőlámpás kereszteződés kialakításával. A munkaterület átadásáról, amelyen jelen volt Bencsik János országgyűlési képviselő és Szücsné Posztovics Ilona polgármester is, közösségi oldalán számolt be a város.

A következő hetekben 380 méter hosszúságban újítják fel az útburkolatot az utcát a kórház előtt, a Dózsa György út és a már megújult szakasz között. Ennek során csapadékvíz-elvezető csatorna, valamint víznyelő akna is épül. Ezen felül az úttest mindkét oldalán, aDózsa György út és a Dubnik patak között, felújítják a járdákat is.

A kórház mellett lévő üzletsor előtti járda 80 méter hosszú szakasza is új aszfaltot fog kapni. Az említetteken túl a Turul utca és a Dózsa György út kereszteződésében jelzőlámpás csomópontot alakítanak ki, amelyhez a közvilágítási rendszert is felújítják.

A számos fejlesztési elemet magába foglaló beruházás 267 millió 857 ezer 340 forintból valósul meg. A munkálatok a tervek szerint november 30-ra készülnek el. A munkavégzés alatt forgalomkorlátozásokra kell számítani a helyszínen.

Bencsik János a közösségi oldalán közölte, hogy az államilag is támogatott nagyberuházások esetében ígéretet tett korábban a  Szücsné Posztovics Ilonának, hogy segíteni fog az indokolt többletköltségek elismertetésében.

Eddig egymilliárd forint többletforrás érkezett Tatabányára

Mint Bencsik János rávilágított, az összeg segítette a fejlesztések biztonságos befejezését és egy kis mozgástérhez is juttatták a város költségvetését. Az országgyűlési képviselőnek volt néhány kérése az így felszabaduló források felhasználásával kapcsolatban. Ezek nyomán épült murvás parkoló a multifunkcionális rendezvénycsarnok szomszédságába. A görkorcsolyapálya felújítása azonban még várat magára, igaz, az is bekerült az idei tervekbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában