Gyász

2023.08.11. 14:37

Elhunyt Tata szeretett zenetanára, a gyerekek kedvence

Több száz kisgyerekkel szerettette meg a zenét és adott hangszert a kezébe. Most tanítványai és egykori munkatársai búcsúznak tőle.

Kemma.hu

Elhunyt 81 évesen Arany Zsolt tanár úr, a szomorú hírt a Menner Bernát Alapfokú Művészeti Iskola osztotta meg közösségi oldalán. Mint írták: Zsolt bácsi 1970-2013-ig volt a zeneiskola tanára. Amellett, hogy fafúvós tanárként számtalan gyermeknek adott hangszert a kezébe, és szerettette meg velük a zene világát, 1974-75 között iskola igazgatójaként is tevékenykedett. Aktív éveiben dolgozott szakfelügyelőként és szaktanácsadóként, volt alapfokú művészetoktatási szakértő, a Komárom-Esztergom Megyei Zenepedagógus Szakszervezet megyei titkára, és a budapesti székhelyű Zenetanárok Társaságának hangszeres alelnöke is. 

Szerzője, társszerzője volt több kottakiadványnak, több publikációja is megjelent a Parlando folyóiratban. Mindezek mellett zeneszerzéssel is foglalkozott. Iskolánk régi tanítványai emlékezhetnek a táborokban játszott darabjaira. Munkásságáért 1985-ben a művelődésügyi minisztertől Kiváló munkáért díjat, 2018-ban Nyergesújfalu ifjúságáért díjat kapott. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában