Programok

2023.08.05. 16:36

Csillagles, Bündeltanz és Sommermozi is lesz Tarjánban

Megannyi program várja a nyáron még a Tarjánba látogatókat. Csütörtökön, a Zenei Fesztivál előtt a helyi német nemzetiségi önkormányzat a Körpincéknél szervezett térzenét. A Tarjáni Fúvószenekar Román Géza vezetésével varázsolta el a zene segítségével a látogatókat a hagyományos táborzáró eseményen.

Sugár Gabi

Bereczki Zoltán pénteken lépett fel Tarjánban

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

A német ajkú település egyik legnagyobb eseménye a Zenei Fesztivál pénteken indult, fellépett Bereczki Zoltán is. Rengeteg program várja még az érdeklődőket a hétvégén.

Augusztus 12-én a Baglyas Parkba invitálják a kalandra éhes látogatókat. Csillaglesre hívják az érkezőket az esti órákban, ahol nagy távcsövekkel kémlelhetik a végtelen eget.

Augusztus 14-én Bündeltanz a Tájházban este kilenc órától. Az ingyenes program a II. világháború után a magyarországi németek jogfosztásával, vagyonelkobzásával, elűzésével foglalkozik. No és azzal, hogy milyen volt ezt megélni, miként lehetett túlélni. A Bündeltanz egy küönleges alkotás, ahol a játszók rögzített improvizációi, a sváb zenei hagyományok és a történelmi emlékezet együtt hat a nézőkre.

Augusztus 19-én ismét Sommermozi, egy újabbkivéló filmet tekinthetnek meg a Fesztivál Parkban a szabad ég alatt felállított kivetítőnél az érdeklődők. 

Augusztus 20-án pedig 9 órakor ünnepi szentmise a tarjáni templomban és természetesen az új kenyeret is megszegik, megáldják majd. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában