Fesztivál

2023.08.21. 15:02

Családias hangulatban telt a dadi gazdák tiszteletére létrejött aratófesztivál +fotók

Két hatalmas szalmabála és térfigura jelezte: Dadon ez a nap más lesz mint a több. Második alkalommal gyűlt össze a falu apraja-nagyja a kultúrház melletti területen, szombaton ugyanis megtartották az augusztus 20-i ünnepsor részeként az Aratófesztivált.

Kemma.hu

Programdús hétvége áll a dadi családok mögött

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Az államalapítás dadi ünnepe korábban kezdődött, augusztus 19-én pénteken, Mészáros János Elek Szent István napi koncertjével a római katolikus templomban. A 2012-es Csillag születik győztese a fellépés után dedikálta CD-it. Családias hangulatban telt a szombati program, az úgynevezett aratási ünnep, és Cseh Márti főszervező szerint ez a fesztivál legnagyobb vonzereje. Hívószó volt az előbbin kívül a sztárfellépők sora: Sőregi Levente, Herczog Ricsi harmonikás és Lengyel Attila szórakoztatta a közönséget.

Ezután retró diszkó és látványos Led show várt a dadiakra, ám előtte még főzőversenyen bizonyíthattak a helyi csapatok. Ezalatt hajfonás, arcfestés és minividámpark várta a kicsiket a kultúrotthon udvarán. Az apróságok az ugrálóvárat, a táncoslábúak pedig a táncteret vették birtokba. Egész nap kézműves kirakodóvásár várta a rendezvény résztvevőit, de a sörsátorban eszem-iszom, dínomdánom fogadta a látogatókat.

Cseh Márti főszervező a fesztivál eredetéről elmondta, a tavalyi debütáló rendezvény után nem volt kérdés a folytatás. 

– A nyári mezőgazdasági munkák utolsó feladatai között szerepel az aratás. Hatalmas munkafolyamat, azonban nagyon hasznos. Dadon pedig sok a gazda. Ennek a munkafolyamatnak a megünneplésére jött létre a dadi aratóünnep – mondta lapunk érdeklődésére az ötletgazda. A dátum tökéletes az új kenyér megáldásához is. 

Kacsora Szabolcs református lelkész elmondta, a tavalyi aszályos esztendő megmutatta, mennyire fontos a mindennapi kenyér kérdése. Kiemelte azt is, vigyük minden nap Isten elé a kenyérkérdést, nemcsak a sajátot, másokét is. A nélkülözőkét, az éhezőkét. Bízzunk benne, hogy Isten minden szükségeset megad, ha valóban azt tőle kérjük – emelte ki. Végül Szücs Attiláné Marika polgármester szegte meg az ünnepi kenyeret, amit szétosztottak a jelenlévők között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában