Közgyűlés

2023.08.25. 12:51

Alapítványok sorát támogatták a tatabányai képviselők

Alapítványi támogatásról döntöttek a tatabányai képviselők. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) félmilliós támogatását a Príma-gála kapcsán viszont nem szavazták meg.

Kemma.hu

Az alapítványok támogatásáról szóló napirend kapcsán is vita alakult ki a tatabányai közgyűlésen. Sokan nem értették például azt, hogy a Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ) a Jászai Mari Színházban rendezendő díjátadójának bérleti díjára miért ezen a soron költene a város. Magyarné Kocsis Andrea (Fidesz-KDNP) eleve nem tartotta indokoltnak a bérleti díj finanszírozását, mert szerinte ilyen módon más is kaphatna támogatást, aki a színházban rendezvényt szervez.

Fekete Miklós (Generációk Tatabányért) szerint rossz költségvetési helyre kerülne, Bereznai Csaba (Fidesz-KDNP) szerint meg az ilyen módon folyósított pénzek egyenesen átláthatatlanná teszi a tervezést. Szücsné Posztovics Ilona (Összefogás) polgármester szerint ez azért átlátható, mert a közgyűlés előtt van és még az utolsó pillanatban beérkező igényeket is világosan tartalmazza. Végül egyenként szavaztak a támogatási igényekről a képviselők.

Az Alsógalla Hagyományaiért Közhasznú Alapítvány 50 ezer forintot kapott, a Tatabánya Város Óvodásaiért Közalapítvány 200 ezer forintot. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) félmilliós támogatását a Príma-gála kapcsán végül 4 igen, három nem és 11 tartózkodás mellett nem fogadta el a közgyűlés.

Az Alapítvány a Benedek-Móra Óvodáért 500 ezer forintos támogatását viszont elfogadták, ahogy a Komárom-Esztergom Megyei Tehetséggondozó És Léleksegítő Alapítványét is, akik egymillió forint kaptak a működésükre és a Tatabányai Ifjú Tehetségekért Alapítvány 4,8 millió forintos támogatást kapott a hátrányos helyzetű fiatalok ösztöndíjára. A Tatabányai Bányász Öregtáncos Együttes támogatása végül 900 ezer forintot kapott a 25 éves jubileumi műsorának lebonyolítására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában