73. Bányásznap

2023.08.31. 11:33

A város „atyjára” emlékeztek emlékeztek Dorogon

A 73. Bányásznapi városi programsorozat nyitányaként augusztus 30-án, szerdán az ÉDV Zrt. szervezésében a Schmidt-villánál tartottak koszorúzással egybekötött ünnepséget, melyen dr. Schmidt Sándor bányamérnökre, a város „atyjára” emlékeztek.

Walczer Patrik

Erős Gábor (középen) is koszorúzott Dorogon

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

A meghívott vendégek köszöntése után Erős Gábor, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta: ma is látszanak a dr. Schmidt Sándor által lerakott irányvonalak, melyeket a későbbi városvezetők is igyekeztek követni és a bányamérnök elképzelései alapján szépíteni a települést.

Dr. Tittmann János polgármester bemutatta a Történelmi Sajtószemle című kötetsorozatának legújabb, az 1923–1933-ban a sajtóban Dorogról megjelent írásokról szóló kötetét, majd azt mondta: dr. Schmidt Sándor nemcsak bányász volt, hanem a környezetét alapvetően befolyásoló személyiség és akinek szenvedéstörténete időszerű. A beszédek után elsőként Erős Gábor koszorúzott, majd az önkormányzat, az ÉDV Zrt., illetve a bányász hagyományőrző szervezetek virágait is elhelyezték az emlékműnél.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában