Borkóstolás

2023.08.06. 13:17

12 gazda nyitotta ki pincéje ajtaját Nyergesen a 10. Völgyválaszon

Szent Donát nem hagyta elúsztatni a szobránál kezdődött esemény. A tizedik városi Völgyválasz a lecsók és a koncertek is nagy sikert arattak.

Fenyvesi Károly

A szervező önkéntes tűzoltók csapata is indult a versenyen

A szőlőskertek, szőlőhegyek és szőlősgazdák segítője, Szent Donát emlékét idéző, Völgyválasz elnevezésű hétvégi önkormányzati borfesztivál megnyitóját a szent huszadik éve álló szobránál tartották a város határában. A megjelenteket, köztük Erős Gábor országgyűlési képviselőt, a német testvérvárosból, Karlsdorf-Neudhardtból érkezett delegáció tagjait és a borlovagokat Mihelik Magdolna polgármester köszöntötte.

Az eseményen Vitális Gábor szalézi szerzetes atya igeliturgiát tartott, a helyi német nemzetiségi dalkör bordalokat énekelt. A folytatásban színpadra lépett a városi Total Dance Club, a Barátság Kör dalcsoportja, a Diótörő Gyermektánc Egyesület, a Nemazalàny X Sofi formáció. Pápai Joci koncertje után a Gönczi Gábor & Smile Rock Circus csapat zárta a napot. Utolsó számuk után leszakadt az ég.

A Völgyválasz második napjának délelőtti nyitányára elállt az eső, hétágra kezdett sütni a nap. A sátor árnyékában az Alkotóház tagjai várták a gyerekeket, a helyi önkéntes tűzoltók lecsófőző versenyén csapatok ügyeskedtek. A déli órákra kezdtek visszatérni a felhők, a házigazdák a rendezvény weblapján (is) jelezték, hogy a várható időjárás miatt a délutáni programok a tervezettnél egy órával korábban kezdődnek.

A plakátok estére a kisszínpadra az Uljana Quartet fellépését és az In Diretta zenekar koncertjét is hirdették. A nagyszínpadon, alapos technikai előkészületek után, az esős időben is nagyon sok érdeklődő várta lelkesen a Best of Geszti koncert show kezdését. Geszti Péterék nagy sikert arattak.

Borkóstoló

Tizenkét gazda nyitott ajtóval várta az érkezőket. A Német-völgyben a Barak-, a Bauer-, a Bogár-, a Németh-, a Gurgulits-, az Inokay-, a Kozma- a Merényi-Schrenk-, a Somlai- és a Szűcs, a Szénás-völgyben a Fülöp- és a Gröschl-Khéner pincében lehetett nagyszerű nedűket kóstolni alkalmi motívumos poharakból. Két kérdésre adott jó válaszával, kisorsoltként kapott erre lehetőséget Enyediné István Ildikó, Ádom Anita, illetve Hargitai Katalin és Tamás.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában