Hat állomás, 75 kerékpár lesz

2023.07.18. 06:41

Újabb gyűjtőállomások teszik elérhetőbbé a T-bike közbringarendszer Tatabányán

Három újabb gyűjtőállomás létesítésével még hatékonyabban használhatóak majd Tatabányán a T-Bike közbringarendszer - jelentette be közösségi oldalán a város polgármestere.

Kemma.hu

A szakirodák és a város vezetője megtekintette az új állomások helyét

Forrás: Facebook/Szücsné Posztovics Ilona

Ősszel indul Tatabányán a T-bike közbringarendszer. Az eredeti tervek szerint 3 gyűjtőállomás kiépítésére, és 45 db elektromos illetve hagyományos kerékpár beszerzésére lett volna lehetősége a városnak egy projekt keretében. Az állomások kiépítése már folyamatban van, akárcsak a kerékpárok beszerzése – emelte ki közösségi oldalán Szücsné Posztovics Ilona polgármester. 

A közbringarendszer hatékony működése szempontjából azonban nem tartották elegendőnek a létesítendő gyűjtőállomások és a bérelhető kerékpárok számát, ezért 3 újabb gyűjtőállomás telepítésére és 30 kerékpár beszerzésére vonatkozó módosítást kezdeményezett a város. Mivel elfogadták, így a három új állomás tervezett helyszíneit tekintette meg a polgármester a közelmúltban. Gyűjtőállomásokat alakítanak ki a Győri út – Huba vezér utca találkozásánál, a Szent Borbála út – Ótelep utca találkozásánál, és a Tulipános háznál. A már kiépítés alatt lévő állomások pedig: Béke park; Köztársaság útja; Turul utca.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában