Hej, hej, hej, Bakonyszombathely!

2023.07.14. 19:00

Szombaton nem Nikát, hanem a bakonyszombathelyieket várja Delhusa Gjon

Ha szombat, akkor Bakonyszombathely! Idén is színes programokkal készülnek a Családi Falunapra.

Kemma.hu

Bakonyszombathely Község Önkormányzata ebben az évben is színes programkavalkáddal várja az érdeklődőket a Kastélyparkban. Ezúttal ugyan főzőversenyt nem hirdettek a szervezők, de a szokásos területen bárki számára helyet és tűzifát biztosítanak, hogy családi, baráti társaságban az általuk hozott alapanyagból finom ételt készítsenek. Így a Családi tóparti főzőparti nevet kapta a gasztroprogram.

Déltől a faluebédre sertéspörkölttel készülnek, amelyet ingyen biztosítanak a helyieknek. Ugyan mutatványos és körhintás kitelepülés nem lesz, ehelyett azonban a gyermekeket 13 órától ingyenes szórakozási lehetőségek várják. Óriás csúszda, légvár, arcfestést és különböző kézműves foglalkozások.

13 óra és 17 óra között a felnőttek egészségügyi szűrősátor ingyenes szolgáltatásait vehetik igénybe, amelyeket a település háziorvosa dr. Buják Szilvia és asszisztense, Jónás Emőke végzi. Csontritkulás- és demenciaszűrés először Bakonyszombathelyen lesz, amelyet a Magyar Vöröskereszt támogatásával tudnak megvalósítani. A szűrővizsgálatok azért fontosak, mert az időben észlelt betegség jobb eséllyel gyógyítható. A sport is fontos, és a szurkolás is elengedhetetlen. 13 órától a Győrújfalu Senior labdarúgó csapata barátságos mérkőzésen csap össze a Bakonyszombathely KSE együttesével. 

Béci szórakoztató műsorát, majd egy mesejátékot, A halász és a nagyravágyó felesége címűt láthatják, de érkezik a Tamzsi kutyaiskola is egy bemutatóval. 16:30-tól Géringer Istvánné polgármester ünnepi köszöntőjét hallhatják, majd a Bakonyszombathelyi Óvoda és Iskola, továbbá a Női kórus műsorát tekinthetik meg. De érkezik Dékány Tibor, majd a Márkói Kamara TehátRum Együttes Vásári komédiájával. A Kerékteleki Pótkerék Együttes fokozza a hangulatot 19 órától.

Ugyan napos időt jósolnak, azért szállnak majd a Dalok a szélben Delhusa Gjon jóvoltából, akit 20 órától hallhat a nagyközönség. De nem ez lesz az utolsó tánc a Családi Falunapon, hiszen a slágerek utáni tombolasorsolást követően az Elektron Band hajnalig vár mindenkit retro bulijára.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában