Turizmus fejlesztése

2023.07.11. 17:47

Súr és Csatka után újabb 8 bakonyaljai település csatlakozott a turisztikai chartához

Július 10-én, hétfőn ünnepélyesen is aláírta nyolc bakonyaljai település polgármestere a Bakony Turisztikai Charta szándéknyilatkozatához való csatlakozását a Vármegyeházán.

Kemma.hu

Hétfőn újabb nyolc bakonyaljai település polgármestere írta alá a szándéknyilatkozatot

Forrás: Facebook/Komárom-Esztergom Vármegye Önkormányzata

 A turizmus fejlesztését szolgáló projekthez Aka, Ácsteszér, Ászár, Bakonybánk, Bakonysárkány, Bakonyszombathely, Kisbér és Réde kapcsolódott. Súr és Csatka már korábban csatlakozott. Az eseményen jelen volt Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke és Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, Északnyugat-Magyarország fejlesztési kormánybiztosa is.

– Komárom-Esztergom Vármegye Önkormányzata a Bakonyalja, Bakony-kapuja településeinek képviseletében eredetileg is szerepelt az aláírók között, de örömömre szolgál, hogy a települések most egyenként is csatlakoztak. Ezzel biztosítottuk, hogy vármegyénk érdekeltjei is részesei lehessenek a remény szerint gyümölcsöző együttműködésnek – mondta Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke.
Hangsúlyozta, hogy az aláírással egy olyan értékközösség tagjaivá válhatnak, amely vármegyénk, lakóhelyünk természeti, kulturális örökségének megóvását, fenntartható fejlesztését egységes alapelvek mentén, akár vármegyehatárokon átnyúló együttműködésben, együtt, összefogva valósíthatja meg. Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő az eseményen kiemelte, hogy a csatlakozással hálózatos fejlesztésekben lehet gondolkodni és a párhuzamos fejlesztések megkerülhetőek. Ezenkívül fontos, hogy több település érdekének kell fennállnia egy-egy projekt támogathatósága mögött.

Az okirat előzményei
2023 júniusában Veszprém Vármegye közgyűlésének elnöke megkereste Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzatát, hogy csatlakozzon az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ által kezdeményezett Bakony Turisztikai Charta aláírói közé. A vármegyei önkormányzat közgyűlésének legutóbbi döntése értelmében a Komárom-Esztergom Megyei Területfejlesztési Kft.-vel a charta alapítójaként szintén aláírta a szándéknyilatkozatot.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában