Tatai Regatta

2023.07.31. 19:56

Megtelt evezősökkel az Öreg-tó: fotókon mutatjuk, milyen volt a 26. Tatai Regatta

A Tatai Regatta központja 2015 óta az Öreg-tó partján álló Új Kajakház és Ökoturisztikai Központ.

Kemma.hu

Több mint 140 fő mérettette meg magát a hétvégén, a tatai Öreg-tó evezőversenyén

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Mint arról korábban beszámoltunk, rövid, látványos, a partról is jól követhető eseményre az ország minden pontjáról érkeztek idén is. A szervezők célja, hogy a normál, síkvízi evezés mellett élményt is kapjanak a fiatalok.

– Száznegyven fő körül volt az induló, és a beülőt tekintve pedig százhetven. Volt ugye, aki két számban is részt vett. Ez most egy vegyes nap volt. A délelőttünk úgy nézett ki, hogy volt egy csapatverseny, a futás és az evezés kombinációja. Egy csapatot két fő alkotott, az egyikőjük futott a parton, a másik induló egy háromszög alakú pályán evezett. Ezzel párhuzamosan pedig elindult egy válogatóverseny. A tizennyolc év alatti korosztálynak, akik nem az ifjúsági világbajnokságra mennek, hanem a “B“ keretnek van egy Jeunesse Kupa elnevezésű versenye, és itt adunk a válogatónak lehetőséget. Keresünk három fiút és három lányt, tizenhat, tizenhét és tizennyolc éveseket – kezdte Varga Balázs, a Magyar Evezős Szövetség Sportágfejlesztési alelnöke.

Az időfutamok a délelőtti órákban elkezdődtek, majd déltől rajtolt a Beach Sprint verseny.

– Vagyis a Sport XXI. versenysorozat, a tizenegy és tizennégy éves korosztály sorozata. Ezután tértünk vissza a válogató befejezésére. Legfőképp a tizennyolc év alatti korosztály képviselteti itt magát, és néhány amatőr és masters versenyző állt rajthoz.

Az indulók között végigtekintve különböző városok mezeit láthattuk. A főváros mellett többek között Győr, Szeged és Szolnok is képviseltette magát.

– Nagyon meghatározó, hogy az országos bajnokságot mikor rendezik. Tavaly voltak Velencéről, idén most nem indultak, de tizenhárom klub így is képviselteti magát – tette hozzá Varga Balázs, aki kiemelte:

–  Az Öreg-tó egy ideális helyszín a versenynek, mert a tengeri evezős hajókat használjuk, és az Öreg-tó nagyon sokszor hullámos. Bár délelőtt egy nagyon ideális állapotát mutatta, amikor szinte tükörvíz volt, de aztán a szél elkezdett erősödni, így érkeztek a hullámok is. De egyébként nagyon ideális. Nem is véletlen, hogy két éve az első ilyen hivatalos tengeri versenyt itt rendeztük, és most az első válogatót is idehoztuk.

Az idei amszterdami Jeunesse Kupán hazánkat négy egység képviselte, és összesítésben három bronzéremmel zárta a magyar küldöttség.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában