Jógatábor

2023.07.09. 15:29

Majkra kirándultak a kis „jogisok” - egy collie is meglátogatta őket +videó

Hat éve szervez napközis jóga táborokat Fodor Elvira, akinek évről évre egyre népszerűbbek a természetközeli és önismereti gyermekprogramjai. Már javában tartanak az idei foglalkozások, amiknek sajátja, hogy a tatai helyszíneken túl még egy remek célállomás volt, Majk.

Wágner Zsanett

Rengeteg program várt a résztvevőkre

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. Zs

Már megszokott, hogy nyáron négy turnusban indul a Fodor Elvira jóga tábora, aki szerint öröm látni, hogy a foglalkozások végére micsoda változás megy végbe a gyermekeken. A vértesszőlősi oktató szerint nem csoda, hiszen a gyakorlatok nemcsak növelik a koncentrációs képességet, hanem a belső harmóniát is könnyebb megtalálni a programok által. Legalábbis Majkon ez így volt.

Sokan kérdezhetik, hogy gyermekkorban miért fontos mindez, a jóga? A válasz egyszerű: fiatalon reagálunk legjobban a változásokra és fogékonyak vagyunk minden új ismeretre. Így a csendkertig tartó sétára is.

jógatábor majk
A gyerekek bejárták a Kamalduli remeteséget
Forrás: beküldött

A remeteség előterében található Celli Szűz Mária kápolnáig halk beszéd közben haladtak a kicsik, utána pedig teljes csendben gyalogoltak a remeteség bejáratáig - stílszerűen, hiszen az ott elő kamalduliak némasági fogadalmat tett szerzetesként éltek a cellaházakban. Ott aztán volt mezítlábas jógagyakorlás és Ferpász Boglárka kísérte végig a csoportot a Majki Kamalduli Remeteségben.

jógatábor majk
Szép csendben figyelték a sok érdekes információt
Forrás: beküldött

Rendszerint vannak középiskolás segítők is, akik 50 órás közszolgálati teljesítenek. Legutóbb például  Tujfl Mirkó, a tatabányai Árpád Gimnázium diákja vette ki részét a programból. Ha kellett játszott a gyerekekkel, amikor pedig szükség volt rá segített megteríteni a tízóraihoz, az ebédhez és az uzsonnához a remeteség látogatóközpontjában.

Az étkezések között volt a séta, a jógagyakorlat, sok-sok játék a szabadban, nyugtató levendulák, de kézműveskedés és kutyásprogram is volt: Lucky, a border collie látogatta meg őket, egy-két óra erejéig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában