Elkészült

2023.07.30. 09:57

Majd' 4 millióból lett biztonságosabb a dózsakerti zebra

Az Erdész utca mellett a Mártírok útján is véget értek a munkálatok. Azokra 3 millió 137 ezer forintot fordított az önkormányzat.

Kemma.hu

Az átkelőhely a városi költségvetésben tervezett beruházásként készült el

Forrás: Tatabánya Megyei Jogú Város/Facebook

Még június végén kezdődött az Erdész utca 4/A számú lakótömb mellett elhelyezkedő gyalogos járda és kijelölt gyalogátkelőhely korszerűsítése, melyre 3 millió 745 ezer 709 forintot fordított a tatabányai önkormányzat. A lakótömb mellett a meglévő gyalogos-átkelőhelyet építették át, ami így biztonságosabb lett, míg a zebra mostantól akadálymentesen használható.

Mint arról a város közösségi oldalán is hírt adtak, a gyalogátkelő előtt 2 méter szélességű felállóhelyet, mellette pedig 5 méter hosszan zöld szigetet alakítottak ki. A lakótömb mellett több mint 2 méter szélességben térkőburkolat készült, a végén lépcsővel. Ezen kívül a járda mellett egy szintén térkőburkolatú rámpa is épült. A felújítási munkát a Geotech Kft. végezte.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában