Zene

2023.07.22. 07:55

Hangszereket próbálhattak ki a gyerekek a Peron táborában + fotók

Új tehetségeket kerestek a Peron Kids nyári táborban. A gyerekek az utolsó napon már színpadra is álltak.

Goletz-DeáK Viktória

A táborban a zene mellett sok közösségépítő foglalkozás is volt, illetve hangszer bemutatókat is tartottak

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

A tatai Peron Tehetségközpont idén is meghirdette a legkisebbeknek szóló zenei táborát. Ruska Péter a Peron szakmai vezetője a Kemma.hu-nak elmondta, hogy azért csinálták meg ezt a tábort, hogy olyan 8-12 év közötti gyerekek is részt tudjanak venni, akik még nem játszanak hangszereken. Az egy hét alatt ők is kipróbálhattak 5 különböző hangszert: dobot, basszusgitárt, gitárt, billentyűs hangszereket, illetve a popzenei éneklést. 

– Összesen tizenegy táborozó volt, akiknek a fele még nem fogott hangszert, de több, már a Peronban tanuló diák is velünk volt a héten. A tábor záró napján a gyerekek egy fantasztikus előadást tartottak a héten tanultakból. Volt akik dobshow-t adtak elő, három kislány egy Bagossy Brand dalt énekelt el, a többiek pedig egy rockzenekarban az egyik tábori tanárral kiegészülve előadtak egy Nirvana dalt – árulta el a szakmai vezető. A táborban a zene mellett sok közösségépítő foglalkozás is volt, illetve hangszer bemutatókat is tartottak, ahol meg is szólaltathatták azokat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában