Előadás

2023.07.26. 13:52

Garázs Machbet, avagy Globe Színház a lakótelepi sufniban

Augusztus 5-én láthatja a közönség az Esztergomi Várszínházban a GarázsMachbet című különleges darabot. A vígjáték alapját természetes az angol Globe Színház állandó szerzője, William Shakespeare híres drámája adja, de ezúttal John Cristopher-Wood a történet előadását egy 20., illetve 21. századi lakótelep sufnijába helyezte el.

Pöltl Zoltán

Jelenetek a Gyulai Várszínház GarázsMachbet című előadásából

Forrás: Esztergomi Várszínház

A Gyulai Várszínház mutatja be Esztergomban a GarázsMachbet című darabot, melynek alaptörténete, kiindulópontja még társadalmi, szociológiai vonatkozásokat is sejtet. Az Esztergomi Várszínház sajtóanyagában ezt olvashatjuk a vígjáték szinopszisáról: „A kisvárosi házaspárnak elege lesz a tévéshow-kból, és az „igazi” kultúrára kiéhezve elhatározzák, hogy a lakótelepi garázsukban a környékbeli barátoknak maguk fogják előadni Shakespeare Macbeth-jét. 

Igaz, szerintük, a skót dráma kissé régimódian túl van írva, ezért kénytelenek rövidíteni, átírni, a tucatnyi szereplőt pedig mindössze maguk ketten életre kelteni…” A teátrum kiemeli, hogy az augusztus 5-ei előadásban a szeretnivalóan bolondos Elsie szerepét jutalomjátéknak szánta a Gyulai Várszínház a gyulai Kovács Vanda számára, aki apja nyomdokait követve több, mint 25 éve dolgozik sikeresen a színészi pályán. De jutalomjáték Norm szerepe, a férjét játszó Sipos Imrének is, illetve nem feledhető az Arnold Shakespeare-t megformáló Petyi János alakítása sem. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában