Falunap

2023.07.30. 12:13

Falufesztivál és támogatás: így ünnepeltek Szomódon +fotók, videó

Ismételten a Gyerekperem és a Perem Rockfesztivál várta a helyieket és az érdeklődőket a szomódi falufesztivál pénteki napján.

Kemma.hu

A falunap második napja horgászversennyel, focikupával és pétanque versennyel kezdődött.

A délután a megnyitóval folytatódott, ahol Borsó Tibor, a vármegyei közgyűlés alelnöke bejelentette: hetvenmillió forintot nyert Szomód vízrendezésre, és kétszázmillió forintot a Művelődési Ház korszerűsítésére a vármegyei önkormányzat koordinálta TOP Plusz programban. Majd egy díszes pendrive-on átadta Cellár József polgármesternek azt a települést bemutató kisfilmet, amelyet a vármegyei önkormányzat készített.

A horgászverseny első helyezettje Hermann Krisztián, második Szász Attila, harmadik Meszler Miklós lett. A focifesztivál-kupa aranyérmét az Öreg csontok csapata nyerte, az ezüstérmet a Sörös ördögök, míg a bronzérmet az Andai Bélák nevű csapata szerezte. A díjátadások után a színpadot helyi és vendég kultúrcsoportok vették birtokba, hogy produkciójukkal fokozzák a hangulatot. Az este folyamán érkezett még Kökény Attila és a Party Pop Band is. A gyermekeket többek között kézműves foglalkozások, körhinta és ugrálóvár várta. Dományi Zsuzsanna, szomódi írónő mesekönyvét dedikálta az érdeklődőknek.

A már több száz megtekintésnél járó kisfilm a Mivármegyénk YouTube csatornán látható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában