Pályázat

2023.07.07. 15:26

Elbírálták az önkormányzati tűzoltóságok részére kiírt pályázatokat

Döntés született az önkormányzati tűzoltóságok részére kiírt 225 millió forint keretösszegű pályázat támogatásairól. Több vármegyei tűzoltóság is kedvező elbírálást kapott.

Kemma.hu

Az önkormányzati tűzoltóságok részére kiírt pályázatra mind a hatvan tűzoltóság benyújtott igényt, összesen 232,5 millió forint értékben. A támogatás révén különféle tűzoltótechnikai eszközökhöz, védőfelszerelésekhez és egyéb szakfelszerelésekhez juthatnak, a gépjármű- és tűzoltótechnikai eszközeik felújítását, javítását valósíthatják meg, továbbá a szertáruk építéséhez, felújításához kapcsolódó költségekhez is támogatást nyerhetnek – számolt be erről a katasztrófavédelem.

A bíráló bizottság munkájában a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság munkatársai mellett a Magyar Tűzoltó Szövetség által delegált tagok is részt vettek. A bizottság tagjai a pályázati keretösszeg felosztásának alapelveivel egyhangúan egyetértettek. A támogatásokra vonatkozó javaslatot az országos katasztrófavédelmi főigazgató jóváhagyta, ennek értelmében a hatvan önkormányzati tűzoltóság összesen 224,5 millió forint támogatásban részesül. A fennmaradó keretösszeg a természetbeni támogatásokban (szakfelszerelések, EDR rádiók) esetleg jelentkező árváltozáshoz biztosít fedezetet.

A pályázók a megítélt támogatási összegből 125,8 millió forint értékben maguk szerezhetnek be tűzoltóvédő- és technikai eszközöket, tizenhét önkormányzati tűzoltóság a gépjárművének, illetve technikai eszközeinek felújítására, javítására fordíthat összesen 28 millió forintot, huszonöt tűzoltóság szertárépítésre, felújításra nyert el 66,8 millió forintot, természetbeni támogatásként pedig tizenhárom pályázó tűzoltó szakfelszereléseket és EDR rádiókat kap, összesen 3,9 millió forint értékben.

A pályázat alapján az Ácsi Önkormányzati Tűzoltóparancsnokság, a Nagyigmándi Önkormányzati Tűzoltóparancsnokság és az Oroszlányi Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság is támogatásban részesült, amelyet különböző fejlesztésekre és eszközökre használhatnak majd fel.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában