A nap legcukibbja

2023.07.31. 10:18

Cuki, a bársonymancs mindennapos vendég a tatabányai nagykönyvtár mögötti parkban

A Béke Park rendszeres látogatója minden bokrot, fát jól ismer már. Megnézi ugyan a madarakat, de nem bántja őket. Aki pedig szimpatikus neki, attól szívesen elfogad egy kis cirógatást.

Kemma.hu

Cuki, a bársonymancs mindennapos vendég a könyvtár mögötti parkban – írják a József Attila Megyei Könyvtár hivatalos Facebook-oldalán.

Mint írják, irodáik ablakai és a teraszuk is ide nyílik, így gyakran lehetnek tanúi annak, amikor szokásos sétáját teszi gazdájával. A Béke Park rendszeres látogatója minden bokrot, fát jól ismer már. Ugyan hámot visel, de cica létére nagyon bátor és önálló, így póráz nélkül élvezheti a szabadságot. Megnézi ugyan a madarakat, de nem bántja őket. Az otthoni finom falatok kényelmesebb zsákmánynak bizonyulnak.

Gazdája elmondása szerint Cuki 1 esztendős, mentett macsek, és a környék egyik tömbházában laknak. Néhány hete egy újabb, nem tervezett szaporulatból származó cica került a családhoz. Az ő nevét is a gazdi lánya adta – Pumukliként éli majd mindennapjait. Amint megtanulja és megszokja a szabad sétát, ő és Cuki együtt tölthetik idejüket a parkban. Aki pedig szimpatikus neki, attól szívesen elfogad egy kis cirógatást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában