Borkultúra

2023.06.25. 16:40

Szélesre tárták a gazdák a pincék ajtajait: csak úgy folytak a jobbnál jobb borok +fotók

Visszatért az Agyagbanda Együttes, újra zeneszóra kortyolhattuk a finom borokat Tokodon.

Kemma.hu

A borok kedvelői hazai és nemzetközi borkülönlegességeket is kóstolhattak

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Szombaton, a borok szerelmeseinek legnagyobb örömére ismét szélesre tárták pincéik ajtajait a borosgazdák, akik sűrűn töltögették a rendezvény logójával ellátott és nemzeti színű szalaggal átkötött poharakba a különböző nedűket. A felhozatal igencsak változatos volt, száraztól az édesig, Olaszrizling-től a Zweigelt-en át a Cabernet Franc-ig többféle bort is meg lehetett kóstolni az egyes állomásokon. Ahogy a korábbi években, úgy idén is már a kora délutáni órákban elkezdett megtelni érdeklődőkkel a pincevölgy, ahol a szervező Együtt Tokodért Egyesület, illetve Tokodi Borkultúra Egyesületek jóvoltából minden adott volt a tartalmas kikapcsolódáshoz.

A Tokodi Nyitott Pincék nevű rendezvényen a gyermekeket kisebb ügyességi játékokkal, mint például lengőtekével és gólyalábbal is várták, de a kosárhinta is kifejezetten népszerű volt. Ismét lehetőség nyílt kisvonatozásra – ami már önmagában is élményt nyújtott –, a jármű Tát, Tokod és a pincék között szállította az érdeklődőket. A völgybe betérve humoros feliratokkal is találkozhattunk, melyek mindenkinek az arcára mosolyt csaltak, de lehetett közös fényképet készíteni az első állomásnál elkészített installációval, a muskátlik mellett pihenő borosgazda házaspárral is.

A pincevölgyi főtérhez közeledve zeneszóra figyelhettünk fel, ugyanis a miskolci Agyagbanda Együttes idén is visszatért a fesztiválra. A zenekar présházról présházra járva szórakoztatta a jelenlévőket dalokkal. A közismert szerzemények hallatán sokan a zenészekkel együtt énekeltek, a muzsikusok olykor körbe is ülték a borokat kortyolgatókat, majd a kiválasztottak kedvenc nótákat is kérhettek tőlük.

Az esti órákban a főtéri színpadhoz csábították a látogatókat: először a Zoller Zsolt duó lépett fel, majd a korábbi évekhez hasonlóan egészen hajnalig lehetett mulatni az RHS Dj Team retro discojában. A rendezvényen egyébként Erős Gábor, Esztergom térségének országgyűlési képviselője, valamint Romanek Etelka, a Komárom-Esztergom Vármegyei Közgyűlés alelnöke mellett több polgármester is részt vett, akik szintén felkeresték a nyitott pincéket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában