Bemutató

2023.06.09. 13:00

Népi divatbemutatót tartottak a Bányász utánpótlás együttesei

Az Alapítvány Tatabánya Tánckultúrájáért és a Bányász Táncegyüttes által működtetett Tatabányai Néptánc Alapfokú Művészeti Iskola tanévzáró ünnepséget szervezett a közelmúltban a Jászai Mari Színházban. Nagy tapsot kapott a Bányász Táncegyüttes és utánpótlás csoportjai, a Cinege, Kiscinege és a Pintyőke csoport - számolt be lapunknak Emmer Róbert, a táncegyüttesek igazgatója.

S. G.

Gyönyörű viseletekben mutatkoztak be a táncosok

Forrás: facebook/Bencsik János

A Bányász Táncegyüttes szervezésében több száz fiatal táncol. A kétszázhúsz előadó közül száznyolcvan a művészeti iskola keretein belül mélyítik el tánctudásukat, s a városban hat helyszínen táncolnak. A művészeti iskolában jelentős bővülés várható a következő tanévtől – tájékoztatta lapunkat Emmer Róbert, majd hozzátette: a művészeti iskolában három főállású és ugyanennyi részmunkaidős kolléga dolgozik. 

– A nyár végén fesztivált szervezünk, ahová a hivatásos táncegyütteseket hívjuk meg. Októberben erdélyi turnéra megyünk, novemberben a X. Koreográfus Verseny lesz az Agorában, majd a színházban a XX. Déva Gála. 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában