Ízek és illatok

2023.06.24. 16:33

Levendulás lazulások: programkavalkáddal robbant be Vértesszőlősre a lila gyógynövény

Több helyen is várja már Szedd magad! akció a levendula kedvelőit. Tatabányán a Kertvárosi Levendulás a szépség és harmónia jegyében több kísérőprogrammal kedveskedett az érkezőknek. A nyitás hétvégéje olyannyira sikeres volt, hogy az idén ez lett a záróhétvége is egyben.

Kemma.hu

Az illatok mellé ízélmény is dukál a levendulásban

Forrás: Vértesszőlősi levendulás/Facebook

Pákai Tímea, a levendulás háziasszonya mellett ugyanis Pőczéné Kun Bernadett szépségtanácsadással, Pőcze Éva aromaterápiás életmód tippekkel, Németh Angéla a megjelenést segítő stílustanácsadással várta az érkezőket. A nyugalom szigetén emellett találkozhattak Major Szilviával, aki csodaszép és rendkívül ízletes levendulás süteményekkel fogadta a szüretre érkezőket – többsége természetesen levendula hozzáadásával készült.

A családias légkör, a figyelem, a gondoskodás hatása így nem maradhatott el: a régi látogatók mellett nagyon sok új érdeklődő is ellátogatott Kertvárosba. Pákai Tímeától, a levendulás háziasszonyától azt is megtudtuk: a szüret alatt még egy óvodásokból álló csoportot is fogadott a kertjében. 

A Mozgáskorlátozottak Komárom-Esztergom Megyei Egyesületének bemutató kertjében is illatoznak a gyönyörű levendulák. A csütörtöki piacnapokon van lehetőségük az érdekőznek arra, hogy szedjenek egy-egy csokorral. 

A Vértesszőlősi Levendulás is megannyi programot kínál az idén. Panoráma piknik mellett élményfestést és jógagyakorlást is hirdettek már ezen a gyönyörű helyszínen. Az év legrövidebb éjszakájához kapcsolódóan pedig szombaton 17 és 22 óra között Szentiván éji piknikre hívják a látogatókat, kellemes zene mellett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában