Kötetlenül

2023.06.14. 17:25

Kávé a polgármesterrel - nem csak reggeliztek a tatai vállalkozók

Reggeli kávé a polgármesterrel címmel hirdették meg Tatán az újabb vállalkozói találkozót. A rendezvénysorozat célja, hogy a helyi vállalkozók, cégek rendszeresen, egy kávé mellett kötetlenül beszélgethessenek egymással, illetve a város vezetőivel.

Goletz-Deák Viktória

Michl József kötetlen beszélgetésre hívta a tatai cégek, vállalkozások képviselőit a helyi gazdaságfejlesztési partnerség programjának keretében

Forrás: Tata Város/Facebook

A június 14-i eseményen a vállalkozásokat érintő, segítő előadásokat is meghallgathatott a közönség. A találkozón szokás szerint Michl József polgármester köszöntötte a résztvevőket. Kiemelte, hogy nagy öröm, hogy ezúttal is sokan éltek a lehetőséggel és eljöttek az eseményre.

Külön öröm, hogy a korábbiakhoz új arcok is csatlakoztak.

Mint azt a városvezető elmondta, Tata nagyon hálás a cégeknek, mert az adóbevételek legnagyobb részét tőlük kapják, így az önkormányzat szeretné, ha a közös munka még gyorsabb és eredményes lehetne. Jelenleg mintegy ezer tatai cég van rendszeresen e-mailes kapcsolatban az önkormányzattal, sokukkal napi szinten beszélnek. Ez a rendszeres kommunikáció pedig lehetővé teszi, hogy a közös munka még gördülékenyebben működjön. A rendezvénysorozat köszönet, tiszteletadás a helyi vállalkozásoknak, hogy a város még jobban segíthesse a munkájukat, illetve a cél az is, hogy egymással ismerkedjenek a tatai vállalkozások, hiszen az lenne az ideális, ha mindig egymással üzletelnének.

Gyakorlati képzés

Pákozdi Szabolcs kiemelte, hogy az iskolákban a tanulók a szakma elméleti részét tanulhatják meg, míg a gyakorlati oktatást már a TSZC-vel szerződésben levő cégek végzik. Ez egyrészt jó a vállalatnak, hiszen a diák azt tanulja meg, amire nekik van szükségük, másrészt a diáknak is jó, akivel szerződést kötnek és fizetést is kap a munkájáért. Sok diák az iskola elvégzése után a gyakorlati helyén áll munkába. A főigazgató azt szeretné, ha minél több tatai cég is csatlakozna a programhoz. 

A szerdai rendezvényen két előadót hallgathattak meg a résztvevők. Cellár József közbeszerzési tanácsadó beszélt a kis és középvállalkozások támogatási lehetőségeiről, Pákozdi Szabolcs, a Tatabányai Szakképzési Centrum (TSZC) főigazgatója pedig a szakképzés aktuális feltételeiről és a vállalkozókkal való kapcsolataikról tartott előadást. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában