Állatok

2023.06.23. 21:44

Fotókon és videókon szerkesztőségünk kedvencei: kutya jó napunk volt pénteken

Kollégáink is lelkes álllatbarátok, kutyáik pedig nemcsak tündériek, de okosak is.

Kemma.hu

Június 23-án, a „Vidd magaddal a kutyádat a munkahelyedre” nap keretében mi is állati napot tartottunk szerkesztőségünkben, bár be kell vallanunk, hogy volt eb, aki home office-ban segítette a munkát és a szellemi frissességet, stresszmentes pillanatokat. Wágner Zsanett kolléganőnk border collie-ja, Lucky például aktívan részt vett a Kemma.hu és a 24 Óra elkészítésében. Beült a reggeli értekezletre, felügyelte a podcast-stúdióban folyó munkát, még lapterjesztőnek is felcsapott. Vissza is várjuk!

Körtvélyfáy Dináékhoz egy hónapja költözött Abigél (ex-Niak) az Eszkuláp Állatvédő Egyesülettől.
− Kezdeti megilletődöttsége után rögtön birtokba vette a kanapét, ha már a macskák elfoglalták a kutyaágyát. 

Azóta komoly munkakörben kezdett dolgozni: fűben hempergés menedzserként. Fontosnak tartja a sportot is, így kifejlesztette a szurikáta jógapózt, illetve a macskákat is igyekszik megmozgatni. 

Hősiesen állja a néha elcsattanó cicapofonokat is. Élelmezésügyi szakértőként mindenképpen szeretne a sétákról egy-egy kacsát is hazahozni, de a vízbe nem megy utánuk, azért mindennek van határa... Kutyákkal egyelőre válogat, a túl vehemensen közeledők elől igyekszik angolosan távozni. A lakásban élést hamar megszokta: csendesen itthon tud maradni egyedül, ha szükséges, illetve kezdettől fogva szobatiszta − mesélte kolléganőnk, de beszéljenek tovább helyette a képek:

Krupánszki Máté online szerkesztőnk Mazsolája igazi rosszcsont, folyamatosan kisétált ma minden képből. Igazi örökmozgó francia bulldog, akit így megmutatni most nem tudunk. A korelnök online szőrkesztőnk, Zeti. Szűr Annamária regionális online vezető szerkesztőnk kiskutyája immár 16 és fél éves. Keverék. Az anyja westie, az apja egy utcabeli barna kalandor volt. Hálás fotóalany, olvasóink több cikk vezető képeként találkozhattak már vele, sőt, TikTok-csatornánkon is hódított már. Ő ma, a hőségre való tekintettel otthonról támogatta a munkát. 

A Mars Petcare egyébként több tanácsot is megfogalmazott azzal kapcsolatban, hogy hogyan kell a háziállatokkal az irodákban bánni, és arról is írtak, hogy miért tesznek jót a légkörnek. Győződjünk meg róla, hogy kedvencünk szívesen barátkozik új emberekkel és a munkahelyen lévő más háziállatokkal. Ha hajlamos arra, hogy idegen környezetben, más emberek és állatok társaságában szorongjon vagy kényelmetlenül érezze magát, akkor lehet, hogy jobb, ha otthon marad. Gondoljuk át, hogy mi a legjobb kedvencünk számára, és fontoljuk meg egy rövidebb próbaidőszak lehetőségét, mielőtt belevágnánk egy egész napos vagy heti közös munkahelyi látogatásba.

A munkatársak, a többi kisállat, és persze saját kutyánk védelme érdekében, mielőtt munkába vinnénk, győződjünk meg róla, hogy kedvencünk egészséges, oltásai naprakészek. Biztosítsunk négylábú barátunknak egy csendes, kényelmes helyet, ahol a nap folyamán bármikor megpihenhet. Készítsük össze a szükséges ellátmányt, amely tartalmaz kutyaeledelt a megszokott étkezésekhez, jutalomfalatokat, valamint tálakat eledelhez és vízhez. Tegyünk be néhány kedvenc (lehetőleg ne sípoló, zajos) játékot is. 

Ha házi kedvencet viszünk a munkahelyünkre, a mi felelősségünk a biztonsága, és az is, hogy ne zavarjon senki mást. A munkanap során használjunk pórázt vagy ketrecet, ha szükséges, hogy a kedvencünk saját területén maradjon. Ha olyan értekezleten, megbeszélésen kell részt vennünk, ahová nem tud velünk tartani, kérjünk meg egy kollégát, hogy felügyeljen rá. Végül, de nem utolsósorban, ajánlott megtervezni, hogy a munkanapok során mikor visszük le kutyánkat egy rövid sétára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában