Nyitott szertárkapuk

2023.06.01. 14:26

Felejthetetlen élményszerzés: gyerekek lepték el a tatabányai tűzoltólaktanyát

A „Nyitott szertárkapuk” rendezvénysorozaton idén is több száz gyermek látogatott el Komárom-Esztergom vármegye tűzoltóságaira.

Kemma.hu

Gyermekek és az őket kísérő szülők lepték el a megye tűzoltóságait vasárnap. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóságok is tárt karokkal fogadták az érdeklődőket gyereknap alkalmából. A gyerekek a tűzoltók által használt felszereléseket és járműveket tekinthették meg, de a papír tűzoltóautó hajtogatása mellett, a tűzoltók bőrébe is belebújhattak egy kis időre, hisz a gyerekméretű tűzoltóruhákat is felpróbálhatták. A nagyobbak a tűzoltóvá válás feltételeiről és a tűzoltói hivatás mindennapjairól is kérdezhették a házigazdákat.

Tatabányán is bárki megleshette a laktanya életét. A gyerekek felmászhattak a fecskendőkre, beöltözhettek tűzoltóruhába, megnézhették a mentéshez használt különleges szerszámokat, vagy akár a hatalmas emelőkosaras autó is. A nyílt napon rengeteg fénykép készült és számtalan szép emlékkel távoztak a gyerekek. Az egyenruhások pedig remélik, hogy néhányukkal pár év múlva már kollégaként találkozhatnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában