Testületi

2023.06.17. 15:00

Esztergom kilép a Magyar Önkormányzatok Szövetségéből

Az önkormányzat június 15-ei ülésén több napirendi pont mellett tárgyalta és döntött, hogy kilép Magyar Önkormányzatok Szövetségéből (MÖSZ). A kilépés mellett hangsúlyozták a Megyei Jogú Városok Szövetségéhez való korábbi csatlakozást.

Pöltl Zoltán

Az esztergomi képviselők megszavazták a MÖSZ-ből való kilépést

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Zoltán

Az előterjesztés szövegében az indoklás is megtalálható, mely szerint „a MÖSZ tagságában eltöltött évek és azok a tapasztalatai azt mutatják, hogy a szövetség nem képviseli megfelelően az önkormányzatok érdekeit, feladatai ellátását, indokolt a szövetségből való kilépés.” Emellett az indoklásban az is szerepel, hogy Esztergom 2022-ben új rangja elnyerése után csatlakozott a Megyei Jogú Városok Szövetségéhez. 

A szövegben ott van, hogy Esztergom 2007 óta tagja a MÖSZ-nek, illetve arról is írnak, hogy az abból való kilépés az elnökséghez eljuttatott írásbeli nyilatkozattal lehetséges. Ennek megtételére a június 15-ei képviselő-testületi döntés értelmében a plénum felhatalmazza a polgármestert, melynek majd folyományaként – a MÖSZ szabályzata értelmében – december 31-ével szűnik meg Esztergom tagsága.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában