Vértes titkai

2023.06.08. 19:20

Az oroszlányi Szmilek Zsuzsanna harmadik lett az MKKSZ fotópályázatán

Két őzet kapott lencsevégre az oroszlányi Szmilek Zsuzsanna a Vértesben, amivel az MKKSZ Körülöttünk a világ című fotópályázatán szép eredményt ért el.

Kemma.hu

Kihirdették a Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezete (MKKSZ) „Körülöttünk a világ” című fotópályázat nyerteseit. A zsűri nem volt könnyű helyzetben, hiszen több mint 120 amatőr fotó érkezett, közülük jónéhány magas színvonalat képviselt. A pályázatot az Országos Nyugdíjas Tanács (ONYT) kezdeményezte, melyhez csatlakozott a Fiatalok Képviselete is.

A három megjelölt kategóriában – természeti képek, portrék-emberábrázolások, szabad téma – 3-3 díjat adott át az MKKSZ, pénzjutalommal együtt. Minden kategória győztese pénzjutalomban részesült. Az első helyezett 30 ezer, a második helyezett 20 ezer és a harmadik helyezett 10 ezer forintot kapott.

A természeti képek kategóriában első helyezett lett a Tündérsziget, amit Kondor Árpádné készített, Dunakesziről pályázott. A második lett a Cardio, amit a budapesti Ambrus Levente fotózott, végül a szegedi Deák Emese a Híd című alkotása is elnyerte az ítészek tetszését, felkerült a dobogóra.

Vértes titkai (Szmilek Zsuzsanna, Oroszlány)
Forrás: MKKSZ

Portrék és emberábrázolások között a kaposvári Blinov Elemér fotója nyert, a Mosoly lett az első, megelőzte a Büszkeségünk-et, amit a kaposvári Kovács Gábor örökített meg. A harmadik helyezett a Reggeli majszolás lett, Biczó Zsolt műve Pécsről.

Szabad témájú életképek kategóriában a Felhők között (Sótonyi György, Csombárd) és a Hurrrááá! Nyaralunk! (Szabó Marianna Ágnes, Kaposvár) lett sorrend. A harmadik díjazott a Vértes titkai címmel az oroszlányi Szmilek Zsuzsanna lett, aki két őzet kapott lencsevégre az erdőben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában