Koszorúzás

2023.06.08. 13:00

A nemzeti összetartozás napjára emlékeztek Kisbéren

A nemzeti összetartozás napja az 1920-as trianoni békeszerződés aláírásának évfordulójára emlékező, június 4-ére eső nemzeti emléknap Magyarországon, amelyet 2010. május 31-én iktatott törvénybe az Országgyűlés.

Kemma.hu

Kisbéren vasárnap kora este tartottak koszorúzással egybekötött megemlékezést a Plébánia előtti Trianon emlékműnél.

A Himnusz közös szavalása után Kele Márta, a Wass Albert Művelődési Központ és Városi Könyvtár igazgatója köszöntötte a megjelenteket. Ezt követően Sinkovicz Zoltán, a város polgármestere mondott megemlékező beszédet, majd Jung István szavalta el Radnóti Miklós Nem tudhatom című versét. A továbbiakban elhelyezték a megemlékezés koszorúit.

Koszorút helyezett el Kisbér Város Önkormányzata és képviselő-testülete nevében Sinkovicz Zoltán polgármester és Vaderna Tamás alpolgármester, a kisbéri Fidesz szervezet nevében Tógyer Józsefné és Hófer Jenő, a KDNP nevében Szabó Ferenc, valamint Bicskei Éva a Kárpátia – Magyarnak születtem című film rendező–producere. A megemlékezés a Szózat szavalásával ért véget. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában