Szákszend

2023.05.25. 17:00

Vattacukor, kisvasút, hinta és ugráló vár várta a Szákszenden élőket

Kiváló döntést hoztak a második Szákszendi Forgatag szervezői, amikor úgy határoztak, hogy a tervezettnél egy héttel később, május harmadik vasárnapján tartják meg a rendezvényt. Vasárnap, egy hetes esőzés után, a szervezők legnagyobb örömére kisütött a nap. Így aztán minden adott volt hozzá, hogy nagy és színes legyen a forgatag a faluház környékén: számtalan árus kínálta a portékáját, a gyerkőcöket pedig várta a vattacukor, kisvasút, hinta, ugráló vár.

W. Zs.

A település honlapja szerint a rendezvényt első alkalommal tavaly szervezték meg a faluban, mivel az egyházi ünnephez kapcsolódó búcsúi kirakodó vásárok korábban május és szeptember első vasárnapján várták a helyieket, ám rendre ütköztek majálisos és bányásznapi programokkal, ezért érdeklődés híján idővel elmaradtak. A forgatag szervezői végül tavaly úgy határoztak, hogy május második vasárnapján igyekeznek vele hagyományt teremteni, az önkormányzat pedig azzal támogatja ilyenkor a családok kikapcsolódását, hogy a hintásokat és az árusokat mentesíti a helypénz fizetése alól, így ők is kedvezményesebb áron kínálhatják a szolgáltatásaikat, termékeiket.

Természetesen ezúttal is kipakoltak a helyi kézművesek. Az Idősek Napközijének tagjai pedig az elmúlt évhez hasonlóan ízletes házi süteményeket kínáltak. A siker idén sem maradt el, amelyekből 30 egyforma tartalmú csomagot állítottak össze és kora délután már csak a tizede várt gazdára, a szorgoskodó asszonyok örömére nem sokáig.

 

Címkék#forgatag

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában