Vetélkedtek

2023.05.25. 18:00

Szerencsét próbáltak az oroszlányi és tatabányai diákok

A 12. „Jó szerencsét!” elnevezésű helytörténeti vetélkedő döntőjét rendezték meg a közelmúltban. Az Oroszlányi Bányászati Múzeum adott otthont a versenynek, amit a Dózsakerti Váci Mihály és a Dózsa György Sportiskolai Általános Iskola szervezett.

W. Zs.

Két város - Oroszlány és Tatabánya - , hat iskola 48 gyermeke mérhette össze ügyességét, találékonyságát. A megnyitón részt vett Bársony László, az OMBKE  Bányászati Szakosztály Tatabányai Helyi Szervezetének elnöke, illetve Izing Ferenc a szervezet titkára, valamint a Tatabányai Tankerületi Központ részéről Fenyvesi Veronika osztályvezető.

A rendezvény elsődleges célja, hogy a diákokat megismertesse a bányászat történetével, valamint a bányászok életével és munkájával. A jelentkezőket interaktív, játékos feladatok várták a gépekkel és géphasználattal kapcsolatban. Átérezhették a szénlapátolás élményét, megismerhették a teherliftek működését, valamint a diszpécserek felelősségteljes munkáját. A nyertesek az értékes tárgynyeremények mellett arany, ezüst és bronz Bányászlámpa Díjat vehettek át.

Az 5-6. évfolyamból arany fokozatot kapott a tatabányai Dózsa György Sportiskolai Általános Iskolások Ezüst Turul csapata és az oroszlányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola Haragos Pisták csapata. A tatabányai Váci Mihályból a Bányamanók csapat ezüst fokozatot érdemeltek, bronzot pedig a tatabányai Hermanosok Bányamanócskák csapata és a tatabányai Mórás diákok, a Csutkák csapat. Elismerték a 7-8. évfolyam eredményeit is. Arany fokozattal tüntették ki a Dózsás Aranyásók csapatát és a tatabányai Óvárosi-iskola Óvárosi Gyémántok csapatát.

Ezüst díjazást kapott a Herman ördögei csapat, a tatabányai Herman-iskola növendékei, bronzot pedig négy együttes: a Mórás Bányász Srácok, a Vácisok  Csipetcsapata, az oroszlányi Hunyadis Aranymosók és az Aranyércek, a Dózsa-iskolából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában