Elkóborolt kutya

2023.05.28. 15:52

Öt hónap után, Esztergomból került elő a Pomázról eltűnt kutya

A mikrochip ellenőrzésének fontosságára hívja fel a figyelmet az esztergomi Bogáncs Kutya- és Kisállatotthon Alapítvány.

Kemma.hu

Ha időben ellenőrizzük a talált kutyák chipjét, hamarabb visszakerülhetnek szerető gazdájukhoz

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz P.

Az esztergomi Bogáncs Kutya- és Kisállatotthon Alapítvány nemrég megosztott Facebook posztjából egy hónapok óta elveszett kutya történetét mesélik el, aki bár mikrochipet is viselt, mégsem akadtak nyomára gazdái.

– Ladyt Esztergomban fogtuk be. Chipje pomázi címhez volt rendelve, de nem csodálkoztunk, hiszen a hegyen keresztül idekeveredhetett. A gazdi viszont annál inkább, mert Lady majdnem öt hónapja elveszett és hiába keresték, már feladták a reményt, hogy hazajut. 
Lady nagyon jó állapotban került befogásra, feltehetően valaki befogadta, de nem járt utána hogy van-e chipje. Az állatalapítvány éppen ezért arra figyelmeztet, hogy ha befogadunk egy kutyát, az első út egy chipleolvasóhoz vezessen, így a kutyák hamarabb hazakerülhetnek szeretett gazdájukhoz

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában