Buszra, vonatra, hajóra érvényes

2023.05.17. 11:25

Május végétől a Dunakanyar napijeggyel bárki korlátlanul utazhat

A Dunakanyar tágabb térségének elérését teszi egyszerűbbé és olcsóbbá a Dunakanyar napijegy, mellyel akár a fővárosból indulva egy teljes napon át korlátlanul lehet utazni a térségben közlekedő vonatokon és autóbuszokon, valamint egy kiválasztott dunakanyari hajójáraton. A napijegy 2023-ban május 21-ig hétvégére és ünnepnapokra, május 23-tól hétfő kivételével bármely napra megváltható.

V.T.

Egy jeggyel egész nap utazgathatunk a Dunakanyar látnivalói között

A Dunakanyar a Börzsönnyel és a Pilissel hazánk legszebb természeti értékei közé tartozik. Számos látnivalót találhatnak itt a kirándulók: a folyón hajózva pompás kilátás nyílik a bércekre, a hegységek belsejét pedig vadregényes turistautak hálózzák be. A napijegy Esztergom, Szentendre vagy Visegrád bebarangolása mellett történelmi épített örökségünk (Nógrád vagy Drégely vára) és természeti szépségek (Dobogókő, Nagy-Hideg-hegy) felfedezésére is lehetőséget nyújt.

A Dunakanyar napijegyet a MÁV-START csatornáin lehet megvásárolni: vasúti pénztárakban, menetjegyirodákban, jegykiadó automatákból és a MÁV applikációból. A jegykiadó automatákban a „Helyi közlekedés”, az applikációban pedig a „Térségi, városi jegyek” menüpontból érhető el a napijegy.

A jegy ajánlható a fővárosból és az észak-budai, észak-pesti agglomerációból a Dunakanyarba, a Pilisbe és a Börzsönybe kirándulóknak. Lehetővé teszi az autómentes túratervezést: nem kell visszatérni a kiindulópontra, teljesen más végpontról is haza lehet utazni, mint ahol a túra kezdődött; egy napon belül több helyszínt is meg lehet látogatni a sűrű hálózatnak és menetrendnek köszönhetően. 

Hasznos a kékúrázóknak. Az összes pilisi, budai-hegység-beli és börzsönyi szakasz elérhető közforgalmú közlekedéssel Dorogtól Piliscsabán, Pilisborosjenőn, Dobogókőn, Visegrádon, Nagymaroson, Kóspallagon és Nógrádon át Szendehelyig; vonalas vezetésű túrák esetén így nagyban megkönnyíti az autómentes logisztikát, hogy nem szükséges a kezdőpontra visszatérni a túra végén, hanem kényelmesen haza lehet utazni a túra végpontjából.

Teljesítménytúrázók is használhatják: számos teljesítménytúra helyszíne elérhető anélkül, hogy az ilyen eseményeken általában kaotikus parkolással kellene bajlódni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában