Elismerés

2023.05.27. 10:06

Helyi Érték Díjat nyertek a tatai tévések: filmjüket a mozi is vetítette

A Helyi Televíziók Országos Egyesülete Siófokon tartotta idei tavaszi találkozóját. A hagyományos kétnapos rendezvénynek mindig kiemelt eseménye a Helyi Érték Díj gála.

Kemma.hu

A 96 helyi televíziót tömörítő Helyi Televíziók Országos Egyesülete ebben az évben is meghirdette Helyi Érték Díj pályázatát tagjai körében. A tagtelevíziók híradós műsorszám, magazinműsor és egész estés filmek, dokumentumfilmek kategóriában nevezhettek. Utóbbiban a Tatai Televízió Fellner Jakab – Tata építőmestere című alkotását díjazta a zsűri. A pályaműveket ezúttal Gulyás István televíziós újságíró, szerkesztő, Kocsis Tibor Balázs Béla-díjas filmrendező és Kollarik Tamás producer, filmrendező, jogász, egyetemi oktató, a Médiatanács korábbi tagja értékelték.

Szalai NIkolett és Mohácsy Viktor a díjjal
Szalai NIkolett és Mohácsy Viktor a díjjal
Forrás: Beküldött

Az idei Helyi Érték Díj pályázaton egyetlen Komárom-Esztergom vármegyei pályamű nyert, a Tatai Televízió a második helyezettnek járó díjat hozhatta haza Siófokról. A zsűri kiemelte, hogy külön dicséretet érdemel Mohácsy Viktor operatőri munkája, valamint az ismeretterjesztő anyag kreatív feldolgozása. A dokumentumfilm a hazai építészet egyik legkiemelkedőbb alakjának tatai munkásságát mutatja be, amelyet tavaly szeptemberben elsőként az Est moziban láthatott a nagyközönség, a Fellner Jakab emlékév alkalmából.

A kisfilm alkotói, Mohácsy Viktor és Szalai Nikolett külön kiemelték a Kuny Domokos Múzeum munkatársai, Kövesdi Mónika és Stegmayer Máté szakmai segítségét. Nikolett jelenleg a Kemma.hu és a 24 Óra szerkesztőségét erősíti, így mint közvetlen kollégának duplán is gratulálunk neki, valamint Mohácsy Viktornak is természetesen. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában